21. novembril Siguldas toimunud lõpukonverents võttis kokku kaheaastase projekti töö. Eesti poolelt said konverentsil sõna Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus, Lõuna-Eesti Taluturu juht Merle Vall, Raili Pagarikojast Raili Kallavus ja EMÜ-st Tiiu Ohvril. Roomet Sõrmuse sõnul on ta huviga jälginud Lõuna-Eestis läbi viidud kohaliku toidutootmise projekte ja uute toodete jõudmist kaubanduslettidele, samuti üldistas ta toiduainete (sh kohaliku toidu ja mahetoidu) tarbimise tendentsid Eesti turul. Merle Vall tutvustas Lõuna-Eesti taluturu kui ühe efektiivselt tööle hakanud kohaliku toidu tootjate käsutuses olevat jaotuskanalit, mis nüüdseks on juba Tartust ka Pärnusse laienenud. Ettevõtja Raili Kallavus rõhutas, et projektis osalemine sisendas julgust katsetada erinevate toorainetega ja andis kontakte ja koostöövõimalusi teiste ettevõtjatega. Ülikooli esindajale kohaselt analüüsis Tiiu Ohvril kohaliku toidu töötlejate konkurentsieeliste kasutamist seostatuna uuemate turundusteoreetiliste lähenemistega.
Projekti raames koolitati toidutootjaid ning tipptegijate juhendamisel töötasid nad endale välja uued tooted, samuti aidati neid pakendi disaini osas. Eesti Maaülikooli vastutuseks oli toidutöötlejate tarbeks arvustuste tegemise abivahendi (nn toidukalkulaatori) välja töötamine ja soovijatele kättesaadavaks tegemine.