07.06.2024 Toiduohutuse konverents

TOIDUOHUTUSE KONVERENTS 2024 „Teaduspõhine toiduohutus“ 

Toimumise aeg: 7. juuni 2024 kell 10.00-16.30 
Toimumisvorm: hübriidkonverents 
Toimumiskoht: Taltech Tudengimaja saalis (STU) (Ehitajate tee 5/1, Tallinn) ja veebiülekanne  

Tänavune toiduohutuse konverents toimub juba kaheksandat korda ja teist korda ülemaailmsel toiduohutuse päeval. Konverentsi alapealkirjaks on “Teaduspõhine toiduohutus” ja sõna saavad eelkõige teadlased, kes annavad ülevaate uuematest teadussaavutustest, mis pikemas perspektiivis tagavad, et tarbijani jõuab puhas, kvaliteetne ja tarbijate ootustele  vastav toit.  

Registreerimine on avatud SIIN.** 
**registreerimine kohapeal osalemiseks avatud kuni 31.05.2024 

Päevakavas*:  

9.30-10.00 Kogunemine, kohv ja kerged suupisted 

10.00 Konverentsi avasõnad:  

  • Pirjo Spuul, Tallinna Tehnikaülikooli Keemia ja biotehnoloogia instituudi direktor 
  • Meeli Lindsaar, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja toiduvaldkonna juht 

10.30 – 12.00 Konverentsipäeva I osa 

  • Ülevaade toiduohutusest meil ja mujal. Anneli Tuvike, Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonnajuhataja asetäitja  
  • Toiduohutuse poliitikate ühtlustamine ja koostööprojektid Euroopa Liidus. Veronica M.T. Lattanzio, Itaalia riiklik teadusnõukogu, FoodSafety4EU koordinaator

12.00 – 13.00 Lõunapaus 

13.00 – 14.45 Konverentsipäeva II osa 

  • Kaasaegse, interdistsiplinaarse kuluefektiivse toiduohutuse ja toidu kvaliteedi seireprogrammi disainimine toidutööstustele. Epp Songisepp PhD, BioCC vanemteadur  
  • Toiduohutuse kultuur. Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli lektor  

14.45 – 15.15 Tervislik vahepala  

15.15 – 16.30 Konverentsi III osa 

  • Teaduspõhine riskihindamine. Mari Reinik, LABRIS Riigi Laboriuuringute ja Riskihindamise Keskus (LABRIS) riskihindamise osakonna juhataja 
  • Teistmoodi hügieen. Kaisa Vooremäe, Riigi Infosüsteemi Ameti analüüsi- ja ennetusosakond ennetusjuht 
  • Konverentsi kokkuvõte ja lõpusõnad 

Päeva modereerib Rain Kuldjärv, Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus AS teadur 

*Korraldaja jätab endale õiguse teha päevakavas muudatusi 

Lisainfo: Marge Mänd, EPKK projektijuht, e-post: marge@epkk.ee, tel: 53009034 

Sündmus toimub MAK 2014-2020 „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ raames. Rahastamisallikas: Euroopa Maaelu Põllumajandusfond (EAFRD).   


 

 

Eelmine luguToiduohutus algab kestlikust toimimisest
Järgmine luguPõllumajandussektor tänab Eesti Panka talurahva tunnustamise eest