15.11.23 Lihafoorum 2023: Päris Eesti liha

Pildi allikas: Pixabay
Pildi allikas: Pixabay

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda kutsub osalema hübriidkonverentsil “LIHAFOORUM 2023: Päris Eesti liha“ 

Aeg:  15. november 2023 kell 10-16.00 
KohtAqva Hotel & SPA konverentsikeskus (Parkali 4, 44308 Rakvere, Lääne-Virumaa), Rooma saalis ja veebiülekanne

Konverents on järelvaadatav: https://video.saundland.ee/liha23/

Lihafoorumi eesmärk on tekitada suuremat sidusust lihasektori tarneahela erinevate osapoolte vahel, tuues juurde ka rahvusvahelisi aspekte ning kogemusi. Igal aastal toimuv Lihafoorum toob kokku Eestis lihatootmisega seotud inimesed – loomakasvatajad, lihatöötlejad, kaupmehed, teadlased, kõik need, kellele jaoks on oluline kodumaise liha tootmine ja põllumajanduse jätkusuutlik tulevik. Foorumil räägitakse lihasektori strateegilisest rollist, globaalsetest arengutest, ühistegevusest ja Eesti liha kvaliteedist. 

Päevakavas: 

09.30-10.00 Registreerumine  ja hommikukohv   

10.00 – 10.15     Foorumi avamine ja tervitused 
Vallo Seera, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu liige ja lihatoimkonna juht 

10.20 – 12.00 I osa: 

10.20 – 11.05 Ülevaade lihasektori olukorrast ja nägemus loomakasvatuse ja lihatootmise tulevikust. Madis Pärtel, põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler 

11.10 – 11:40 Kvaliteediprogramm Eesti lihale. Kaie Laaneväli-Vinokurov innovatsioonikonsultant METK innovatsiooniteenistus 

11:45 – 12.15 Globaalne lihasektori ülevaade. Rupert Claxton, liha ja eluslooma valdkonna direktor, Gira Foods 

12.15 – 13.15 Lõunapaus  

13.15 – 14.45 II osa:  

13.15 – 13.45 Kogemuslugu nuumafarmi süsteemi ülesehitusest. Eddie Punch, Iirimaa veise- ja lambakasvatajate liit, peasekretär 

13.50 – 14.20 Esimesed kuud veterinaarravimite registrit. Anne-Ly Veetamm, Põllumajandus- ja Toiduameti loomatervise ja -heaolu osakonna juhtivspetsialist 

14.25 – 14.45 Kuidas anda oma loomale väärtus? Katrin Noorkõiv, lihaveisekasvataja ja Lihuniku Äri perenaine 

14.45 – 15.00 Kohvipaus  

15.00 – 15.45 III osa: Aruteluring: Eesti kokad Eesti (?) liha väärindajad  

Arutelu kokkadega: 

  • Priit Toomits 
  • Urmas Murumäe 
  • Andrus Laaniste 
  • Katrin Noorkõiv  

15.45 – 15.50 Päeva kokkuvõte 

Päeva modereerib Meeli Lindsaar, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja toiduvaldkonna juht 

Lisainfo: Marge Mänd, EPKK projektijuht, e-post: marge@epkk.ee, tel: 53009034 

Sündmus toimub MAK 2014-2020 „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ raames. Rahastamisallikas: Euroopa Maaelu Põllumajandusfond (EAFRD).    

 

 

Eelmine luguPRIA info erimärgistatud diislikütuse (EDK) ostuõiguse andmisest
Järgmine luguPTA kliendinõukoda arutles sektorile olulistel teemadel