EPKK Lihafoorum 2013

26. novembril toimus Tartus, Dorpati konverentsikeskuses Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja LIHAFOORUM 2013. Foorumil osales üle saja lihasektori esindaja. Ettekanded tegid teiste hulgas põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ning Ungari ja Iirimaa lihatoootjate esindajad.

FOORUMI KAVA

10.30 Sissejuhatus foorumile – Riho Kaselo, lihatoimkonna esimees

10.40 MAK 2014-2020 – Helir-Valdor Seeder, põllumajandusminister

11.10 Euroopa lihaturg ning lihaturu väljavaated – Joseph Burke, Irish Food Board , Iirimaa

11.50 Veiseliha tootmine ja otseturustamise konkurentsieelis – Alan Gilligan, Gilligan Meat, Iirimaa

12.20 Ungari lihasektor, eksportturud ja tooted – Györgyi Molnar, Hungarian Poultry Board, Ungari

13.00 Esinejate diskussioonivoor

Kutseõppe probleemid – Silja Sillakivi, Maag Lihatööstus

Kas kutseõpe vastab tootjate soovidele ning mida parendamiseks ette võtta

Lembit Lepasalu – Maaülikool, Arnold Pastak – Olustevre Maamajanduskool, Kalle Toom – Haridus-Ja Teadusministeerium, Andrus Mõttus Tartu KHK-st ning lihatööstuste esindajad, Saaremaa LT, Maag LT, Atria, Rakvere LK, Nõo LT, Oskar LT

14.00 Lõuna

14.50 Lihatehnoloogia õpe peale haridusreformi – Lembit Lepasalu, Maaülikool

15.10 Seasektor ning toote märgistus – Einar Jakobi, Viru Lihaühistu

15.30 Veisesektor – Aldo Vaan, Eesti Lihaveisekasvatajate Selts

15.45 Lambasektor – Ell Sellis, Eesti Lambakasvatajate Selts

16.00 Sektori analüüs FADN andmete põhjal – Marju Aamisepp, Maainfokeskus

16.20 Põllumajandussaaduste ja toidu kvaliteedikava – Ain Zereen, Veterinaar-ja Toiduamet

16.35 Foorumi kokkuvõte ja lõpetamine – Riho Kaselo, lihatoimkonna esimees

 

Lihafoorum13.jpg  Lae alla foorumi trükise pdf.

 

Eelmine luguPRIA kinnitab otsetoetuste ühikumäärad
Järgmine luguLihasektoris on kodumaise tooraine kasutamine jäänud liialt tahaplaanile