Eesti väiketootjad valmistuvad toiduturismi maailmas laineid lööma

Fotol: Tourest2023 Elamused ja maitsed hall. Allikas: toidutee.ee

Eesti väiketootjad seisavad silmitsi põneva väljakutsega, milleks on areneda mitte ainult toidu- ja joogivalmistajatena, vaid ka tõelise toiduturismi magnetina. Kuidas seda teha?

Vastus peitub rahvusvahelises projektis nimega BASCIL, kus 12 julget ettevõtjat on ühinenud eesmärgiga muuta Eesti maapiirkond tõeliselt ahvatlevaks sihtkohaks toidunautlejatele. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ja Eesti Maaturismi Ühing seisavad projektipartneritena selle eest, et koordineerida tegevusi ning innustada ettevõtjaid oma potentsiaali avastama ja rakendama.

Sellel nädalal, 8.-10. veebruaril, toimub turismimess Tourest 2024, kus Elamused ja maitsed hallis kohtuvad huvilised teiste hulgas BASCIL projektis osalevate ettevõtjatega. Projekti eesmärk on, et 2024. aasta suvehooajal tuleksid ettevõtjad turule oma uue või uuendatud toiduturismi teenusega. Selle nimel näevad ettevõtjad talvekuudel vaeva, kavandades ja katsetades koos oma meeskonna ning mentoriga.

Tourest2024 on esimene võimalus, kus ettevõtjad saavad oma ideid ja nägemusi testida otse potentsiaalsete külastajate ees. BASCIL’i pilootpiirkondadest löövad messil kaasa mitmed ettevõtted, näiteks Habaja Viinavabriku, Valgejõe Veinivilla, KODAS, Uue-Saaluse Veinitalu, Ulge talu, Meemeistrid ja OleMari talu.

Soovime kõigile messil osalevatele ettevõtetele suurt edu ning oleme elevil, et näha, milliste uuenduslike ideedega nad välja tulevad.

Projektis BASCIL osaleb kokku 15 partnerit 8 riigist. Projekt BASCIL on osa INTERREG Läänemere piirkonna programmist, mis toetab ja rahastab piirkonna arengut.

Lisateave projekti kohta: https://epkk.ee/bascil/

Eelmine luguKojaga liitus Eesti Erametsaliit
Järgmine luguEesti põllumajandusorganisatsioonid kohtusid regionaalminister Madis Kallasega