Konverentsi “Sealiha tootmise jätkusuutlikkusest Eestis” ettekanded

juuni 11, 2017

7.  juunil 2017 toimus Rakveres EPKK konverents “Sealiha tootmise jätkusuutlikkusest Eestis”. Konverentsi eesmärgiks oli analüüsida sealihasektori olukorda ja võimalikke arengustsenaariume, mis tagaksid sealihasektori jätkusuutliku arengu. Vaata konverentsi ettekandeid.

Konverentsi ettekanded:

Avasõnad ja tervitus – Anu Hellenurme, EPKK Nõukogu aseesinaine, lihatoimkonna esinaine

Sealihaturu ülevaade ja prognoosid – Kai-Uwe Sprenger, Euroopa Komisjon, DG Agri, lihasektsiooni juht

Sealihasektori olukord Euroopas – Antonio Tavares, Copa-Cogeca sealiha töögrupi esimees

Eesti seakasvatuse jätkusuutlikkus tootja pilgu läbi – Urmas Laht, Eesti Seakasvatajate Liit

Seakasvatusest bränditud toote ekspordini – HKScan näite varal – Anne Mere, HKScan Estonia juhatuse esimees

Sealiha ja -toodete eksport ning turulepääsu tingimused – Marko Breivel, Veterinaar- ja Toiduamet

Eesti seakasvatuse areng Maaeluministeeriumi pilgu läbi – Tarmo Tamm, maaeluminister

Riigipiire ületavad loomahaigused ja nende majanduslik mõju – Arvo Viltrop, PhD, Eesti Maaülikool

Eesti siga Põhjamaa köögis – Dimitri Demjanov, Eesti Kulinaariainstituut

Konverentsi modereeris prof Rando Värnik Eesti Maaülikoolist.

Lisainfo: EPKK juhatuse liige Tiina Saron, tel 600 9349

Tegevus toimub MAK 2014-2020 teadmussiirde ja teavituse meetme üleriigilise ulatusega tegevuse toetuse abil.

Infopäevade korraldamist toetab Euroopa Liit.

                           

logod