Tallinn FoodFest pakub suurt valikut Eesti toitu maitsta

Eesti toidu kuu raames toimuv kolmepäevane Tallinn FoodFest on õige hoo sisse saanud ja avab täna, 1. oktoobril, uksed kõikidele külastajatele.

29 aastat korraldatud mess ühendab endas toiduvaldkonnas tegutsejaid ja toidu tootjaid. Kui messi kaks esimest päeva keskendusid valdkonna professionaalidele, siis nüüd on oodatud kõik külastajad.

Tallinn FoodFest meeskonnaliige Kennet Sarv  ütles, et tänavu on väljas 170 eksponenti üheksast riigist. „Külastajad saavad rohkelt näha uudistooteid, mida saab ka maitsta. Kui rääkida messi programmist, siis on toidusõpradel kindlasti huvitav vaadata baarmenide alkoholivabade kokteilide segamise võistlust, kus selgitatakse välja Eesti meistrid. Veel toimub kooli- ja lasteasutuste toitlustamise teabepäev, mis on igale lapsevanemale põnev kuulata. Sel päeval räägitakse, kuidas teha suhkruvabasid magustoite,“ rääkis Sarv. „Kuna üsna pea algab talviste toitude perioodi saab messil maitsta ja hinnata parimaid jõulutoite,“ lisas ta.

Tallinn FoodFesti eksponentide hulgast leiab ka Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja, kes tutvustab toidumessil Eesti tuntuimat toidumärgist Pääsukesemärki ja märki kandvaid tooteid. Sellel sügisel on Pääsukesemärgi taotlemise tähtaeg 31. oktoober 2022. Lisainfot märgi taotlemise kohta leiab EPKK kodulehelt.

Eesti toidu kuu raames on üle-Eesti toimunud kümneid ja kümneid põnevaid sündmusi. Selle aasta külastajate arvud näitavad igal pool tõusunumbreid. Ka ütlesid korraldajad, et inimesed on paremini ettevalmistunud ja naudivad pikemalt ühte külastuspaika. „Kui varasemalt panustati näiteks rohkem sellele, et läbida ühel päeval rohkem erinevaid söögikohti, siis nüüd tullakse, et jääda kauemaks,“ rääkis Peipsiääre Sibulate tee korraldaja Liis Lainemäe.

Mitmed maakonnad nagu Järvamaa ja Hiiumaa korraldasid festivali, mis vältasid terve septembrikuu. Erinevad laadad, kontserdid ja matkad olid seotud terviklikuks sündmuste jadaks. Nii tervitas Hiiumaa oma Vananaistesuve festivaliga kõiki mandrilt saabunuid ja pakkus külluslikult meelelahutust ka kohalikule rahvale. Kurja Ilma festival Järvamaal on samuti iga aasta aina oma populaarsust kasvatanud.

Eesti toidu kuud toetab oma toidu valikutega Coop kauplused üle-Eesti. Rohkem infot septembris toimuvate sündmuste kohta saab lugeda: www.eestitoit.ee lehel.

Eesti toidu kuu toimub juba kaheksandat aastat ja on Maaeluministeeriumi ellu kutsutud idee, et väärtustada kohalikku toidukultuuri ja toidutootmist.

Eelmine luguArva ära! Mida peavad eestlased kõige eestipärasemaks toiduks?
Järgmine luguHaridus-, teadus-, tööturupoliitika