Pääsukesemärgi taotlemine

Toidumärgist Tunnustatud Eesti toit ehk Pääsukesemärki annab välja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Ettevõtja saab märgi kasutamisõigust taotleda juhul, kui

  • ettevõte on registreeritud Eestis;
  • ettevõtte toidutooted on valmistatud kodumaisest põhitoorainest;
  • toidutoode on läbinud edukalt hindamise;
  • ettevõtja on allkirjastanud litsentsilepingu ning maksnud litsentsitasu.

Toote hindamine ja litsentsitasu määratakse vastavalt EPKK poolt kehtestatud hinnakirjale.

Märgi kandmise õiguse saamiseks tuleb esitada avaldus koos toote kirjeldusega.
Juhul, kui soovid Pääsukesemärki mitmele tootele, täida eraldi avaldus igale tootele.
2024. a kevadises voorus osalemiseks tuleb vormistada avaldus hiljemalt 3. maiks 2024

ESITA AVALDUS SIIN >>

Kui mingil põhjusel ei saa Google vormi kasutada, võid avalduse esitada ka avalduse vormil koos lisadokumentidega e-posti aadressile janne@epkk.ee.

AVALDUSE VORMI LEIAD SIIT >>

Pääsukesemärgi taotlemise tingimused

Pääsukesemärgi kasutamisõiguse taotlemiseks tuleb esitada vormikohane avaldus. Kui ettevõte soovib märki mitmele erinevale tootele, tuleb vormistada nii mitu avalduse vormi kui on tooteid, st üks avaldus = üks toode, kaks avaldust = kaks toodet.

Avalduse juurde kuuluvad järgmised dokumendid:

  • toote analüüsi tulemused – vastavalt ettevõtja poolt läbi viidud füüsikaliskeemiliste ja mikrobioloogiliste laborianalüüside tulemused;
  • põhitooraine kodumaist päritolu tõendav dokument – nt leping tarnijaga või tarnija kinnitus, ostuarve, saateleht, tootja garantiikiri või muu dokument, millest järeldub üheselt, et tooraine on eestimaise päritoluga;
  • toote pilt.

EPKK-l on õigus küsida ettevõtjalt esitatud kirjalike andmete kohta täpsustavaid andmeid ja teha päringuid esitatud andmete õigsuse kontrollimiseks.

Pääsukesemärgi hindamisest ja dokumentide kontrollist loe täpsemalt SIIT.

Oled oodatud Pääsukesemärki taotlema!

Lisainfo:
Janne Viisma
Toiduvaldkonna projektijuht
tel: 600 9350
e-post: janne@epkk.ee

Pääsukesemärgi väljaandmise kord on sätestatud: Tunnustatud Eesti toit kvaliteedikäsiraamatus