Riga Food 2010 tutvustab Lätit kui uut toiduturismi sihtkohta

Riga Food 2010

Täna keskpäeval avati Riia messikeskuses rahvusvaheline toidumess Riga Food 2010. Riga Food keskendub sel aastal eelkõige toiduturismi arengule, mille käigus tahetakse tutvustada põhjalikumalt Lätit kui uut toiduturismi sihtkohta.
Lähinaabrina on Läti Eestile üks olulisemaid väliskaubanduse partnereid. 2009. aastaga võrreldes on tänavu kasvanud nii eksport sinna kui ka import. Meie toidutootjatele on Läti oluline turg, seepärast korraldas EPKK turuarendustoetuse abil messil Eesti ettevõtete ühisstendi.

Kuni 11. septembrini toimuval messil on esindatud 17 rahvuslikku messistendi ning ettevõtete esindajaid rohkem kui 40 riigist. Meie 60 m2 suurusel stendil on esindatud Balbiino, Werol Tehased, Tervix, Šeiker Pai-Pagarid, Põltsaamaa Meierei Juustutööstus ja Profexpo.
Tervix pakub astelpajutooteid, Põltsamaa Juustutööstus Meierei erinevaid juustu- ja kohupiimatooteid. Balbiino tõi Riiga kaasa jäätisi ja ütleb, et on igalt välismessilt leidnud vähemalt ühe toimiva kontakti ning loodab seda ka seekord Riga Foodilt leida. Werol Tehased on ainukesed rafineeritud rapsiõli tootjad Baltikumis ja loodavad leida rohkem kontakte jaekaubandusega. Pai – Pagarid loodavad leida kontakte catering-firmadega, et saaks oma tooteid hulgikogustena ja just lahtise tootena pakkuda.

Lisainfo: EPKK kvaliteedijuht Ave Kingu, tel 6009349, e-post: ave@epkk.ee.

Eelmine luguRiga Food 2010 tutvustab Lätit kui uut toiduturismi sihtkohta
Järgmine luguMikropõllumajandusettevõtete investeeringutoetuseks on planeeritud tänavu 120 miljonit krooni