Lõuna-Eesti toidukonverents keskendub eriolukorra õppetundidele

Foto: shutterstock.com

10.novembril toimub juba neljandat korda Lõuna-Eesti Toidukonverents – Lõuna-Eesti väikeste ja keskmiste toidutootjate suurim kohtumispaik, kus mõtteid ja kogemusi vahetada ning oma silmaringi avardada, saada infot aktuaalsetel valdkonna teemadel.

Konverentsi alampealkiri on seekord KOHALIK TOIT ERIOLUKORRAS – ÕPPETUNNID JA VÕIMALUSED, ehk ettekandmisele tulevad lood eriolukorra ajast, mil kasvas Eesti inimeste soov tarbida kohalikku toitu, lood lahendustest, kuidas kontaktivabalt kaup tootjalt tarbijani saada. Kohale tulemas ca 80 väikest toidutootjat, -pakkujat, toiduasjalist.

Konverentsi modereerib Jüri Makarov, kes viimased 16 aastat on tuntud kui Kivi turismitalu peremees ning restoran “Rock Summer” peakokk. Saaremaalt võrsunud tippkokk, säästliku toiduvalmistamise kirglik eestvedaja Peeter Pihel räägib konverentsil, kuidas maksimaalselt tooraine ära kasutada, ehk “lehest juureni, ninast sabani” – mis on eriti oluline piiride sulgumisel ja tarneahelate koomale tõmbumisel.  

Konverentsi avasõnad ütleb Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus. Jagamisele tulevad ettevõtjate lood sellest, kuidas on läinud mitmetel pakkujaid ja tarbijaid ühendavatel e-poodidel, platvormidel, lahendustel, kuidas on toiminud virtuaalsed veinidegustatsioonid,  kuidas toitlustajast sai üle öö toidutootja ja kuidas liha suitsetamise üle Toiduametiga vaieldi.  Kuuleb ka Andre Farmi lugu, ehk kuidas väikesest Lõuna-Eesti piimafarmist arenes väga lühikese ajaga välja unikaalne juustuvabrik. Konverentsi raames toimuvad päevakajaliste teemad arutamiseks töötoad.

Konverentsi korraldamiseks on Tartu Ärinõuandla eestvedamisel seljad kokku pannud erinevad Lõuna-Eesti toiduvõrgustikud ja arendusorgansiatsioonid, sh TÜ Taluturg, Jõgevamaa Koostöökoda, Põlvamaa Arenduskeskus, Tartu Teaduspark, EMÜ Polli Teadmistepõhiste tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskus,  Võrumaa Talupidajate Liit/ Uma Mekk, MTÜ Sibulatee, MTÜ Mulgi Väiketootjate Liit, Valgamaa Arenguagentuur, Tartumaa Arendusselts ja Eesti Maaturismi Assotsiatsioon

Lähem info konverentsi kohta Tartu Ärinõuandla kodulehel: https://arinouandla.ee/toidukonverents/

Lõuna-Eesti Toidukonverentsi rahastatakse osaiselt Euroopa Regionaalarengu Fondist prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine“  m eetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine“ tegevuse 5.4.2. „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks (PATEE)“, ehk Tartumaa  tööhõivekava rakendamise raames.

Lisainfo: Elo Mets, Tartu Ärinõuandla, e-mail: elo@arinouandla.ee, tel: 511 3932

Eelmine luguNoored loomaarstid pälvisid tunnustuse
Järgmine luguLihafoorum 2020: Jätkusuutlik lihasektor, globaalne vaade ja tootjaorganisatsiooni vajalikkus