EPKK tähistab toiduohutuse päeva teemakohase konverentsiga

Pildi allikas: Pixabay
Pildi allikas: Pixabay

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK) korraldab ülemaailmsel toiduohutuse päeval, 7. juunil 2024 hübriidkonverentsi “Teaduspõhine toiduohutus”. Konverentsil, mis toob kokku teadlased, poliitikakujundajad ja toidutööstuse esindajad, kuulatakse uusimaid teadussaavutusi toiduohutuse valdkonnas ja arutletakse selle üle, kuidas neid teadmisi praktikas rakendada.

„Sel aastal kuuendat korda peetav ülemaailmne toiduohutuse päev on pühendatud toiduohutusega seotud juhtumitele. Meie pühendame oma toiduohutuse päeva pigem juhtumite ennetamisele,“ ütles Meeli Lindsaar, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja toiduvaldkonna juht.

Konverentsil rõhutatakse teadusuuringute olulisust toiduohutuse tagamisel. „Eesti teadlaste üle on põhjust uhke olla, sest nad on teinud mitmeid olulisi avastusi toiduohutuse vallas, mis on pälvinud tunnustust üle maailma. Meie teadlaste abil välja töötatud tootearendused on jõudnud poelettidele ja nendest toodetest on saanud tarbijate igapäevased lemmikud,“ lisas Lindsaar.

Konverentsi päev algab uudistega laiast maailmast ja lõppeb ettekandega teistmoodi hügieenist. Konverentsi täisprogrammi ja esinejatega saad tutvuda EPKK veebil.

Konverentsi modereerib Rain Kuldjärv, Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus AS teadur.

Konverentsi toimumiskohaks on Tallinna Tehnikaülikooli Tudengimaja saal. Veebiülekande kaudu osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine EPKK veebilehel https://epkk.ee/toiduohutuse-konverents/.

Konverents on tasuta, ettevõtmist rahastab Euroopa Maaelu Põllumajandusfond (EAFRD).   

Lisainfo:

Marge Mänd, EPKK projektijuht
E-post: marge@epkk.ee
Telefon: 53009034

Eelmine luguKojaga liitus Muuga PM osaühing
Järgmine luguNiidutehnika põllupäeva katsete põnevad tulemused