10.06.2025 Ärifoorum 2025

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda kutsub osalema

Hübriidkonverents EPKK Ärifoorum 2025: eestlase toidulaud 2050

Jälgi konverentsi ülekannet SIIN.

Toimumisaeg: 10. juuni kell 10-15
Toimumiskoht: Viimsi Artium

Toidulaud ei ole lihtsalt taldrik. See on väärtuste peegeldus, julgus teha valikuid ja oskus näha suurt pilti. Milline saab olema eestlase toidulaud aastal 2050? Kas suudame tagada, et see on kodumaine, kestlik ja kättesaadav? Või oleme valikute tegemise aja juba käest lasknud?

Moderaatori avasõnad. Marko Pomerants, foorumi moderaator 
Tervitus. Sivar Irval, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu esimees 
Videotervitus. Kristen Michal, Eesti Vabariigi peaminister 
Pilk sajandi keskpaiga koolisööklasse. Adele Hirmo, Tallinna Reaalkooli õpilane 
Millist toitu tahab meie aju? Uku Vainik, Tartu Ülikooli käitumisgeneetika professor 
Kas lüpsame lehma või mandleid? Susan Luitsalu, kirjanik, teleprodutsent 
Kas õnneliku kana muna ja mustikalörr aitab ka 2050? Gerd Kanter, olümpiavõitja, EOK asepresident 
Eesti toit on kõige kallim. Kristi Saare, investor, ettevõtja 
Veganverivorst jääb veriseks. Rein Sikk, Maalehe ajakirjanik 
Mida külvad, seda lõikad. Olavi Lepp, Swebank Eesti juht 
Rukkileivast rakupeekonini. Linnar Viik, IT visionär, PoCo popkunstimuuuseumi omanik 
Paneelarutelu: Eestlaste toidulaud 2050?
Margo Klaasmägi, Aasta Põllumees 2024 
Silver Kaur, Maag Food OÜ juhatuse esimees 
Mirjam Pikkmets, Eesti Lamba- ja Kitsekasvatajate Liidu tegevjuht  
Moderaator: Hindrek Riikoja, Maaleht peatoimetaja 

Eesti Põllumajandus- ja Kaubanduskoja Ärifoorum 2025 on mõttekoht neile, kes ei piirdu homse ilma ennustamisega, vaid tahavad kujundada ülehomset reaalsust. Päev on tempokas, ettekanded lühikesed ja sisukad. Fookuses ei ole pelgalt toit, vaid selle tähendus, mõju ja võimalused. Räägime julgusest, harjumuste murdmisest, tehnoloogia arengust ja sellest, kuidas need kujundavad meie igapäevaelu läbi toiduküsimuse.

See ei ole lihtsalt konverents või arutelu toidust. See on arutelu Eesti tulevikust – haridusest, ettevõtlusest, tarbijavalikutest, põllumajandusest ja ühiskondlikust vastutusest. Need teemad puudutavad meid kõiki, sest sööme me kõik – ka aastal 2050.

Pileti hind 100 eurot
Pilet EPKK otseliikmele 50 eurot
Piletid kohapeal osalemiseks on saadaval kuni 4. juuni 16.00

Sündmuse peasponsorid on: Maaelu Edendamise Sihtasutus ja Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu
Meediapartneriks on Maaleht

Eelmine luguEPKK tähistab toiduohutuse päeva teemakohase konverentsiga
Järgmine lugu10.06.2025 EPKK üldkoosolek