Eesti toidu konverents

Eesti toit kvaliteetne ja uuenduslik.jpgEesti Põllumajandus-Kaubanduskoda tähistab tänavu 15. tegevusaastat. Korraldasime sel puhul Eesti toidu konverentsi. Eesti toidu konverents toimus esmaspäeval, 17. oktoobril 2011 Tallinnas, Swissoteli konverentsikeskuses. Konverentsil käsitleti Eesti toidu tootmise ja kvaliteediga seotud küsimusi. Samuti oli arutelu keskmes toiduainete tarneahela osapoolte koostöö. Konverentsil esinenud põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kutsus toidusektori osapooli üles looma Eesti toidu manifest. Siit leiad konverentsi kogumiku ja ettekanded.

Kava

Eesti toidu tulevikust – põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder

Toidukvaliteet ja tootearendus – sukk ja saabas?

Arutelu teemad: Toidu kvaliteet ja toidusektori konkurentsivõime. Lisandväärtuse loomisest toidutööstustes. Tootearenduse ja toidu kvaliteedi omavahelised seosed.

Ettekanded teevad:

Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskuse juhataja Ene Tammsaar

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu liige, piimandusühistu E-Piim juhatuse esimees Jaanus Murakas

Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete instituudi direktor Raivo Vokk

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu liige, aktsiaseltsi Nõo Lihatööstus juhatajaToomas Kruustük

Diskusioon ”Toiduainete läbipaistev tarneahel – kas me seda ka tegelikult tahame?”

Arutelu teemad: Ikka ja jälle löövad lõkkele pinged toiduainete tarneahelas. Kas normaalne koostöö on võimalik? Kas osapooled suudavad kokku leppida või on vajalik poliitika sekkumine?

Arutelus osalevad:

Euroopa Parlamendi liige Ivari Padar

Osaühingu Kehtna Mõis juhatuse liige Märt Riisenberg

Aktsiaseltsi Põltsamaa Felix juhataja Anti Orav

Eesti Tarbijateühistute Keskühistu juhataja Kati Kusmin

Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing

Arutelu juhib Andres Oopkaup.

Eestlane armastab eesti toitu – kas nii jääb?

Arutelu teemad: Miks peaks eelistama Eesti toitu? Kas Eesti toit on liiga kallis? Tarbijate teavitamise tähtsusest. Eesti toidu rollist turismis. Mahe- ja talutooted – väike nišš või tulevikuäri?

Ettekanded teevad:

Eesti alaline esindaja Maailma Toidu- ja Põllumajanduse Organisatsiooni (FAO) juures, minister-nõunik Ruve Šank

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu liige, aktsiaseltsi Grüne Fee juhataja Raivo Külasepp

Sihtasutuse Põhja-Eesti Turism juhataja Varri Väli

Eesti Põllumeeste Keskliidu president, aktsiaseltsi Saidafarm juhataja Juhan Särgava

 

Eesti toit kvaliteetne ja uuenduslik.jpg  Lae alla konverentsi trükis

Eelmine luguSeeder soovitas kaaluda Eesti toidu manifesti koostamist
Järgmine luguEPKK auliikmeks nimetati Valdur Miller, aumärgi kavaleriks Lemmi Maasik