EPKK korraldab põneva niidutehnika demopäeva

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK) kutsub esmaspäeval, 27. mail osa saama põnevast põllupäevast, kus seekord keskendume niidutehnikale ja kestlikule silotootmisele.

Demopäeval seatakse Lääne Virumaal asuva Voore farmi põldudele ritta erinevad Eesti turul pakutavad niidukid ning viiakse läbi demonstratsioonid kõrreliste ja liblikõieliserohkete põldude niitmisel. „See on suurepärane võimalus koos õppeks ja katsetamiseks.  Proovime leida parimaid lahendusi rohumassi niitmiseks ja närvutamiseks, eriti arvestades muutunud kasvutingimusi, nagu rohkem lutserni sisaldavaid segusid,“ rääkis siloekspert Kristiina Märs.

See ei ole veel kõik, sest boonuskatsena pannakse risti üle niidualade tööle ka Voore Farmi uus kaaruti, et saaks kuivaineproovi võtta ka kaarutatud alalt. „Siis näeme, kui palju aitab kaarutamine närbumisele kaasa. Kaarutatud alalt võtame ka toortuha analüüsid ja teeme selgeks, kas kaarutamine tõstab silos toortuhka või mitte. Peale niitmist laseme niidumassil närbuda ja võtame niidetud aladelt ca 3 tunni pärast kuivaineproovid. Nii näeme, kas ja millisest muljuritüübist millistel tingimustel kõige rohkem abi on,“ sõnas Märs.

Sündmus toimub EPKK projekti “Kestlik silotootmine” raames, pakkudes mitmekülgset programmi ja praktilisi kogemusi. Toimumiskohaks on Voore Farm Lääne-Virumaal.

Demopäev algab kell 12 erinevate niidutehnikate esitlusega. Päeva teises pooles vaetakse niitmise ja närvutamise kogemuste üle, tehakse praktilisi katseid ja kokkuvõtteoid tulemustest.

Üritust modereerib Taavi Võsa, METK agrotehnoloogia valdkonna teadur. Infopäev toimub projekti “Sustainable Silage/Jätkusuutlik silotootmine” raames, mida kaasrahastab INTERREG Kesk-Läänemere programm 2021-2027.

Ootame kõiki huvilisi avastama parimaid praktikaid niidutehnika valdkonnas!

Lisainfot leiad meie sündmuste kalendrist.

Eelmine luguNoortalunike kutsevõistlusel tegid Olustvere õpilased puhta töö
Järgmine luguPõllumajandusvaldkonna töötajate vaimne tervis vajab tähelepanu