23.11.2022 EPKK infopäev “Toidu märgistamise ABC”

Foto: pixabay

EPKK infopäev “Toidu märgistamise ABC”

Aeg: 23. november 10:00 – 13:00

Koht: Veebikeskkond

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda koostöös Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonnaga korraldab infopäeva, kus käsitletakse toidu märgistamise nõudeid algtasemel. Infopäev on mõeldud eelkõige neile toidu müügiks valmistajatele, kellel on toidu märgistamise nõuetest vähe teadmisi. Infopäeva jooksul tutvustatakse erinevaid toidualase teabe esitamise nõudeid ja aspekte. Antakse ülevaade ka veebilehel  toiduteave.ee avaldatud abimaterjalidest.

PÄEVAKAVA

10.00 – 10.45 Toidu märgistamise nõuded

Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna nõunik Hellika Kallaste

10.45 – 11.15 Toitumis- ja tervisealased väited

toiduohutuse osakonna nõunik Külli Johanson

11.15 – 11.30 Sirutuspaus

11.30 – 12.00 Toidugruppide märgistamise nõuded

toiduohutuse osakonna peaspetsialist Evelin Kivima

12.00 – 12.30 Märgistamise e-käsiraamat ja teised märgistamise teabematerjalid veebilehel toiduteave.ee

Teadmussiirde pikaajalise programmi põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas (Ühend PIP) toiduvaldkonna projektijuht Kairi Ringo 

12.30-13.00 Praktiline kogemus Saaremaa Lihatööstuselt

Saaremaa Lihatööstuse peatehnoloog ja toiduohutuse meeskonna juht Malle Mägi

 

Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.

Infopäev on tasuta ja sellest võivad osa võtta kõik huvitatud isikud.

Osalemise eest arvestatakse ettevõtetele vähese tähtsusega abi (VTA), abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 200 eurot.

Lisainformatsioon: EPKK Koolituste projektijuht Helen Orutar – helen@epkk.ee või tel 5353 4329

Eelmine lugu23.11.2022 EPKK infopäev “Põllumajandusloomade aretus – seakasvatus”
Järgmine luguEuroopa Parlament kiitis heaks ÜPP reformi