16.12.2021 – EPKK veebiseminar “Märke „kõlblik kuni” asemel „parim enne” kasutamine, kui üks toiduraiskamise vähendamise võimalusi”

Foto: shutterstock.com

SEMINAR ON JÄRELVAADATAV SIIN.

Detsembris alustame uue toidu ja toiduohutuse teemaliste veebiseminaride lühiformaadiga. Seminaride pikkus on kuni 1,5 tundi olenevalt osalejate aktiivsusest ja küsimuste arvust. Loengud toimuvad Microsoft Teamsi keskkonnas ning kuulamiseks ei pea registreeruma. 

16. detsembril algusega kell 10:00 räägivad Kristi Lember, Maaeluministeeriumi strateegia- ja finantsosakonna riskijuht ning Katrin Lõhmus, Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna valdkonnajuht, teemal “Märke „kõlblik kuni” asemel „parim enne” kasutamine, kui üks toiduraiskamise vähendamise võimalusi.” 

Riigikantselei poolt ellu kutsutud innovatsiooniprogrammi raames töötasid Maaeluministeerium, Keskkonnaministeerium, Sotsiaalministeerium, Saaremaa vald ja Eesti Korteriühistute liit välja erinevaid lahendusi toiduraiskamise vähendamiseks. Ühe ettepanekuna pakuti välja muudatus, mille kohaselt võiks edaspidi kasutada piimatoodetel märke „kõlblik kuni” asemel „parim enne” märget.

Osalemine on kõigile tasuta.

Veebiseminar toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit. 

Lisainformatsioon: Meeli Lindsaar, EPKK juhatuse liige, meeli@epkk.ee.

Eelmine lugu16.12.2021 – EPKK infopäev “EL-i kvaliteedikavade geograafiline tähis (GT), kaitstud päritolunimetus (KPN), kaitstud geograafiline tähis (KGT) ja garanteeritud traditsiooniline toode”
Järgmine lugu29.11.2021 ja 21.12.2021 – EPKK infopäevad “Veekaitse kohustused ja vajadused”