21.-25. oktoobrini kestab Pariisis, Nord Villepinte messikeskuses rahvusvaheline toiduainetööstuse mess SIAL, kus Eesti toidutootjate stende korraldab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda. Tooteid tutvustavad E-Piim tootmine, Tartu Mill, Salvest, V.G.A Kaubandus, Taarapõllu Talu ja Lightfood. Stendid asuvad erinevates paviljonides: V.G.A Kaubandus – 6M029; Salvest – 5AQ090; Tartu Mill – 5AT180; Taarapõllu Talu – 8B010; E-Piim – 7G048; Lightfood – 7G044.
Rahvusvahelist toidumessi SIAL korraldatakse üle aasta. Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldab Eesti tootjate ühisstendi sellel messil 2002. aastast alates. Mõnel korral on olnud tootjate ühisstend rahvuslikus hallis, kuid enamasti on tootjad erinevates hallides vastavalt tootmisharule. Nii ka tänavu, kui tootjad on kuues erinevas hallis ja kasutavad stendipinda kokku pisut üle 100 ruutmeetri. Tootjate ootused messile on suured, sest SIAL kuulub Euroopa tähtsaimate toidumesside hulka. Pariisi kogunevad toiduainetööstuste ja kaubanduse esindajad üle maailma, mistõttu ei piirdu Eesti tootjate huvi pelgalt Prantsusmaa turuga. Viimastel aastatel on Eesti põllumajandussaaduste ja toidutoodete eksport Prantsusmaale moodustanud vaid 0,8 protsenti selle kaubagrupi koguekspordist.
Salvest on oma tooteid Lääne-Euroopasse eksportinud juba aastaid. Toidumessil SIAL ollakse kogu sortimendis väljapanekuga aga esimest korda. Eesmärk on leida toodetele uusi edasimüüjaid ja kliente ning kuulata ka lõpptarbijate arvamust toodete kohta, samuti soovitakse leida võimalusi allhanke tegemiseks.
E-Piim tootmine tutvustab Pariisis Edam ja Gouda tüüpi juuste. Soovitakse leida uusi kontakte nii edasimüüjate näol kui ka luua otse suhteid kaubanduskettidega.
Lightfood turustab oma biokeemiliselt aktiivseid ja kasulikke piimahappebaktereid Lactobacillus Bulgaricus sisaldavaid hapupiimajooke Ayran ja Dietan praegu 7 riigis. Messil kohtutakse EL riikide võimalike koostööpartneritega ja loodetakse sõlmida tuleviku koostööks kokkuleppeid.
V.G.A Kaubandus jätkab kuivatatud veiselihasnäkkide tutvustamisega. Juba tuntust kogunud maitsetele Beef Jerky Original, Beef Jerky Classic, Beef Jerky Smoked, Beef Jerky Teriyaki ja Beef Jerky Cajun Hot on tänavu lisandunud samal põhimõttel valmistatud, kuid pisut erineval tehnoloogial põhinevad kuivatatud veiseliha ampsud “Beef Bites”. Senised kogemused lubavad loota, et neist viimastest võib kujuneda ostjaskonnale samuti meelepärane snäkitoode. Messil esinedes soovitakse oma partneritele sealsetel turgudel olla nähtav ja samuti leida uusi kontakte.