Põllumehed küsisid Balti riikide ühispetitsioonile riigikogulaste toetust

13. juunil oli Riigikogu liikmetel võimalik maaelukomisjoni ruumides anda oma toetusallkiri Balti riikide põllumeeste ühispetitsioonile. Põllumeeste avaldusele kirjutas alla 77 Riigikogu liiget. Samal päeval koguti allkirju ka Tallinnas, Ülemiste keskuse ees, kus põllumehed andsid kõigile huvilistele selgitusi oma nõudmiste kohta. Meiega koos võttis aktsioonist osa Riigikogu maaelukomisjoni esimees Kalvi Kõva. Ülemiste keskuse juures sai tutvuda ka kaasaegse traktoriga, mille tõi kohale Konekesko Eesti AS.

Põllumajanduses hõivatuid on Eestis vaid 3,2 protsenti. „Toidutoorme tootjatena peame me eestimaalastele oma nõudmisi selgitama – seetõttu korraldame edaspidi rohkem silmast-silma kohtumisi,“ ütles põllumeeste keskliidu aseesimees Jaan Sõrra.

Allkirjade kogumine petitsioonile on täies hoos. „Nädalavahetusel Pärnus toimunud Grillfestil andsid toidusõbrad põllumeeste toetuseks 2020 allkirja, mis on igati sümboolne arv arvestades meie soovi võrdsustada toetused hiljemalt 2020. aastaks,“ rõõmustas põllumajandus-kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus Eesti inimeste toetava ja sõbraliku suhtumise üle. Pärnus andis toetusallkirja juba ka mitu Riigikogu liiget.

Allkirju põllumajandustoetuste võrdsustamise toetamiseks saab kuni 17. juunini anda enamuses suuremates toidukauplustes. Eesti, Läti ja Leedu põllumeeste vabaühendused nõuavad uuel eelarveperioodil otsetoetusi Euroopa Liidu keskmisel tasemel. Deklaratsiooni teksti saad lugeda Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja kodulehelwww.epkk.ee.

Toetust Baltimaade põllumajandusorganisatsioonide deklaratsioonile on võimalik avaldada ka internetis Facebooki lehel http://www.facebook.com/ToetaPollumeest.Facebookis on meiega tänaseks liitunud pea 500 inimest.

Eelmine luguValitsemise valvurid hindasid valitsuse esimest tegevusaastat
Järgmine luguAlgas konkurss parima mahetootja ja -toote leidmiseks