22.10.2019 – Konverents “Aasta Põllumees 2019” Tuleviku põllumajandus ja keskkonnahoid

Fotol: Aasta Põllumees 2017 Margus Muld elukaaslase Triinuga

Aeg: 22.10.2019
Koht: Riigikogu konverentsikeskus (Lossi plats 1a Tallinn)

Päevakava

09.30 Registreerimine ja tervituskohv
10.30 Sissejuhatus ja tervitus – Roomet Sõrmus, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees; Andres Eilart, Maalehe peatoimetaja
10.40 Tervitus – Tarmo Tamm, Riigikogu Maaelukomisjoni esimees
Tuleviku põllumajanduspoliitika keskkonnamõõde
10.45 Eesti rõhuasetused tuleviku põllumajanduspoliitikas – Mart Järvik, maaeluminister
11.00 Ühise põllumajanduspoliitika strateegiakava 2020-2027 keskkonnamõõde –
Katrin Rannik, Maaeluministeeriumi maakasutuspoliitika osakonna juhataja

Säästev taimekaitse tuleviku põllumajanduses
11.30 Põllumehe vajadused ja väljakutsed taimede kaitsmisel – Olav Kreen, Rabaveere talu
11.45 Taimekaitsevahendite turule lubamise poliitika – Klaus Berend, Euroopa Komisjon, Tervise peadirektoraat, Pestitsiidide ja biotsiidide üksuse juht (ettekande esitab Evelin Hillep, Maaeluministeerium, Taimetervise osakond, nõunik) 
12.15 Säästva taimekaitse strateegiad muutuvates oludes – Klaus Kunz, kestlikkuse ja ärijuhtimise globaalne juht, Bayer Crop Science 

12.45 Kohvipaus

Põllumajandustootmine keskkonna- ja kliimapoliitika raamides
13.15 Keskkonna- ja kliimapoliitika lähiaja rõhuasetused – Kristi Klaas, Keskkonnaministeeriumi asekantsler
13.40 Eesti põllumehe keskkonnavaldkonna väljakutsed ja kohanemine muutustega – Aasta Põllumees 2018 Jaan Metsamaa, Metsaküla Piim juhatuse liige

13.55 Paus
14.00 „Aasta Põllumees 2019“ nominentide tutvustus – Maalehe ajakirjanik Silja Lättemäe
14.40 Aasta Põllumees 2019 väljakuulutamine
15.00 Vastuvõtt Riigikogu kohvikus

NB! Osalemiseks palume registreerida kuni 16. oktoobrini SIIN

Konverentsi korraldamist toetab Euroopa Liit.
Konverents toimub koostöös Riigikogu Maaelukomisjoniga.

 

Fotol Aasta Põllumees 2017 Margus Muld

Eelmine luguRiigi poolt antav käibelaen on leevendanud põllumeeste keerulisi olukordi
Järgmine luguEesti toidutootjad Pariisis Eesti toitu tutvustamas