10.02.2022 – EPKK Toiduohutuse konverents “Luubi all on mikromaailm”

Foto: Adobe Stock

TOIDUOHUTUSE KONVERENTS – Luubi all on mikromaailm
Aeg: 10. veebruar 2022 kell 10 – 17
Koht: Nordic Hotel Forum (Viru väljak 3, Tallinn) konverentsikeskuse SIRIUS saal + videoülekanne
Korraldaja: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda
Moderaator: Rain Kuldjärv

VI Toiduohutuse hübriidkonverents „Luubi all on mikromaailm“ keskendub silmaga nähtamatutele mikroorganismidele, keda leidub triljonites meie ümber ja miljardites meis endis. Mikroorganismidel on tuleviku terviseteenuste ja jätkusuutliku toidutootmise seisukohalt oluline roll. Eestiski on välja töötatud mitmeid baktereid, mis toetavad inimeste toitumist või tõstavad loomasööda toiteväärtust.

Konverentsil astuvad üles teadlased ja oma ala eksperdid Eestist ja mujalt, kes räägivad kestlikust toidusüsteemist, mikrobioloogilistest väljakutsetest toidutootmises, hügieenist, mikrobioomist ning tulevikutoidust.

PÄEVAKAVA*

10.00 – 10.15 Konverentsi avamine ja tervitused

  • Urmas Kruuse – Maaeluminister
  • Meeli Lindsaar – Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja toiduvaldkonna juhatuse liige

I osa Luubi all on geenid
10.15 – 13.15

13.15 – 14.00 Lõuna

II osa Luubi all on mikroorganismid
14.00 – 16.30

Konverentsi kokkuvõte

*Korraldajal on õigus teha päevakavas muudatusi

NB! Vastavalt piirangutele saavad konverentsikeskuses osaleda üksnes vaktsineerimiskuuri läbinud ja/või COVID-19 haiguse läbipõdenud inimesed vastava tõendi esitamisel.

Konverentsikeskuse saalidesse on paigaldatud mobiilsed viirusetõrjeseadmed Soome firmalt Genano. Seadme abil eemaldatakse õhust igas suuruses osakesed, sealhulgas nanoosakesed ja õhk puhastatakse kõikidest bakteritest ning viirustest.

Täiendava usaldusmeetmena pakutakse külalistele Eestis loodud kaelaskantavaid õhupuhasteid Respiray (30 seadet), mis puhastavad UV-kiirguse abil 99% sissehingatavast õhust.

Osalemine on kõigile TASUTA. Konverents toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames.  Rahastamisallikas: Euroopa Maaelu Põllumajandusfond (EAFRD).

Lisainformatsioon: EPKK projektijuht Maire Vimb – 50 86 664 või maire@epkk.ee

Eelmine luguTulude deklareerimisest välismaalt Eestisse tööle tulnud töötajatele
Järgmine luguVabariigi Valitsuse 100 päeva plaan biomajanduse valdkondades