09.04.2021 – Veebiseminar “Nutika toidu päev”

Autor: MENU Meedia

EPKK kutsub osalema veebiseminaril “Nutika toidu päev”, millel räägitakse teadus- ja arendustegevuse ning innovatsiooni võimalustest toidusektori töötlevas valdkonnas ettevõtete konkurentsivõime kasvatamisel.

Toimumisaeg ja –koht: reede, 9. aprill 2021 kell 10-14.

SEMINAR ON JÄRELVAADATAV SIIN.

Sihtgrupp: toiduvaldkonna ettevõtted, teadus- ja arendusasutused, teadlased.

Korraldajad: Eesti Teadusagentuur, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Moderaator: Sirje Potisepp, Eesti Toiduliidu juhataja.

Seminaril osalemiseks palume registreeruda hiljemalt 07.04.2021 SIIN

Osalemiseks vajaliku info saadame 08.04.2021 registreerunute e-postile.

Päevakava:

10.00-10.20: Toidutrendid ja suundumused.

  • Tervitussõnad. Sirje Potisepp, Eesti Toiduliidu juhataja.
  • Toidutrendide uuringu tutvustus. Sirli Rosenvald, tootearenduse ja sensoorika suunajuht, Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus.

10.25-11.00: Ettevõtjatepoolsed näited teadus- ja arendustegevuse kasutamisest ettevõtluses.

  • Tere: innovaatilised piimatooted. Katrin Tamm, kestliku arengu juht.
  • Värska vesi: mineraalvee väärindamine. Martin Raisma, äriarendusjuht.

11.00-11.35: Toidusektori väljakutsed: globaalsed trendid, tarbimisharjumused, tehnoloogilised võimalused Põhjamaades ja Euroopas, robotiseerimine-digitaliseerimine.

  • Nesli Sözer, nutika ja jätkusuutliku toidutootmise juhtivteadur, VTT, Soome (ettekanne inglise keeles).

11.35-12.10: Ettevõtjatepoolsed näited teadus- ja arendustegevuse kasutamisest ettevõtluses.

  • Chaga: looduslikud tervisetooted. Siim Kabrits, tegevjuht.
  • Revala: jäätise- ja piimapulbrid, piimapõhised pulbrisegud. Rein Viilu, ettevõtte juht.

12.10-12.30: Lõunapaus.

12.30-13.30: Eesti TA asutuste võimekus ja pakutavad võimalused toidusektoris.

  • Tartu Ülikool. Tiina Tamm, molekulaarbioloogia õppetooli juhataja, professor.
  • Tallinna Tehnikaülikool. Kristel Vene, toidutehnoloogia osakonna vanemlektor/ettevõtlusspetsialist.
  • Eesti Maaülikool. Ivi Jõudu, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetooli dotsent; Piia Pääso, Polli aiandusuuringute keskuse juhataja.
  • Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus. Rain Kuldjärv, tootearendusspetsialist.
  • Biokompetentsikeskus BioCC. Epp Songisepp, arendussuuna juht.

13.30-13.50: Avaliku sektori tugi TA toetamiseks: tugi ja toetusmeetmed.

  • EIT Food toetusmeetmed innovaatilistele ettevõtetele. Eleri Seer, Tartu Biotehnoloogia Pargi projektijuht.
  • Adapter: Eesti ülikoolide ning teadus- ja arendusasutuste koostöövõrgustik. Anneli Saaroja, Adapteri projektijuht.
  • Avaliku sektori (EAS, RTK, PRIA, ETAg) toetusmeetmed. Viktor Muuli, ETAg valdkonnajuht.

13.50-14.00: Päeva kokkuvõte.

Lisainfo: Viktor Muuli, viktor.muuli@etag.ee

Korraldajad: Eesti Toiduliit, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eesti Teadusagentuur, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Adapter, TA asutused.

Lisainfo: Triin Hallap, EPKK arendusnõunik, triin@epkk.ee, tel 5561 5149

Eelmine luguLaenud, käendused ja maakapital aitavad leevendada põllumajandussektori probleeme
Järgmine luguPõllumajanduskoja seisukohad Euroopa ringmajanduse tegevuskava kohta