Väljapanek parimatest toiduainetest Eesti Rahva Muuseumis

Kolmapäeval, 6. juulil avati Tartus Eesti Rahva Muuseumis näituse Euroopa Maitsed raames ekspositsioon Eesti Parim Toiduaine 2011. Väljapanekul saab tutvuda tänavu enim hinnatud toiduainete näidistega. Eesti Rahva Muuseum koostöös Eesti Toiduainetööstuse Liiduga soovib näituse ja ekspositsiooniga propageerida tervisliku kodumaise toidu tarbimist ja juhtida tarbijate tähelepanu sellele, kuidas meie igapäevased ostuotsused keskkonda mõjutavad.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder tõdes ekspositsiooni Eesti Parim Toiduaine 2011 avamise eel, et äärmiselt oluline on edendada tervisliku kodumaise toidu tootmist ja tarbimist ning rakendada meetmeid tarbijate toiduteadlikkuse tõstmiseks.

„Tervisliku kodumaise toidu tarbimine on olnud ajast aega eestlase rahvuskultuuri ja eesti rahva kestvuse üheks aluseks,” ütles Seeder. „Eestlased ei oleks ilma meie põhitoidu – kartuli ja leivata püsima jäänud. Hea meel on tõdeda, et oskame tänagi oma toitu väärtustada ja seda tõestab ilmekalt jätkuvalt kõrge eesti toidu eelistamine,” lisas minister.

Näitus Euroopa Maitsed räägib eurooplaste toidust, selle tootmisest ja tarbimisest minevikus ning tänapäeval. Samalaadset näitust saab ühel ajal näha üheksas Euroopa linnas. Iga riik on valinud endale omase toiduaine, Eestis on selleks kartul. Eesti Rahva Muuseum korraldas kogumisvõistluse “Räägime kartulist!”, mille tulemusena on muuseumi kogudesse jäädvustunud palju mitmekesist materjali, mida tuuakse külastajateni 25. septembrini.

Eelmine luguEuroopa Kontrollikoda soovitab otsetoetuste jagamise korda muuta
Järgmine luguPõllumajandus-Kaubanduskoda ei ole rahul Euroopa Komisjoni eelarveettepanekuga