22. jaanuaril oli Rahvusvahelise Rohelise Nädala (Grüne Woche) raames Eesti stendil rukkipäev. Rukis on eestlaste jaoks olnud väga tähtis nii toidu- kui söödateraviljana läbi ajaloo. Messikülalistele tutvustas Eesti rukkikasvatust Eesti üks suuremaid rukkikasvatajaid Hans Kruusimägi ehk rukkikuningas Hans Esimene. Kruusimäe sõnul kasvatati 2012. aastal rukist ligikaudu 17000 hektaril. Rukki kasvupind on viimase kahekümne aasta jooksul kahjuks mitu korda vähenenud.
„Kui kõik tingimused on rukkikasvatusele soodsad, siis suudab Eesti oma vajaduse rukki kui toidu- ja söödateraviljaga katta,“ ütles rukkikuningas. Messikülastajaile oli üllatuseks, et Eestis toodetakse rukkist lisaks leivale ka eksklusiivset kesvamärjukest ja viina. Rukkiviina valmistamisega alustati 2007. aastal ja rukkiõlut pruulitakse 2012. aastast alates.
Lisainfo: Hans Kruusimägi, +3725145021