Messifotod I Koda: toidumärgis aitab paremini silma jääda

„Aina rohkem küsivad ostjad poes toidu päritolu ja tootmisviiside kohta, nendes küsimustes aitab hästi orienteeruda Eesti vanim toidumärgis Pääsukesemärk,“ rääkis Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) juhatuse esimees Ants Noot täna avatud Tallinna Toidumessil. “Olemegi ühisstendiga väljas, et koja toidutootjatel oleks hea võimalus oma Pääsukesemärki kandvaid tooteid messil tutvustada.“

30. korda toimuv Tallinna Toidumess on seekord avatud ainult ärikülastajatele. EPKK toiduvaldkonna projektijuhi Janne Viisma sõnul on mess toidutootjale parimaks kohaks, et ennast nähtavaks teha ka rahvusvahelises plaanis.

„Inimesed üle maailma on hakanud huvituma sellest, kus ja kuidas on toodetud toit, mida nad tarbivad ja millised on toidu kvaliteedinäitajad. Nii on Konjunktuuriinstituudi küsitluse järgi Pääsukesemärk Eesti tuntum toidumärgis. Märk annabki teada, et toode on toodetud Eestis ja põhitooraine on kodumaist päritolu. Lisaks on toode läbinud kvaliteedi kinnitamiseks sensoorse hindamise,“ rääkis Viisma. „Eesti toidu kõrged kvaliteedinäitajad on heaks müügiargumendiks, mida ei tasuks alahinnata.“

Ta lisas, et seekordsel toidumessil on koja ühisstendiga esindatud muljetavaldav hulk ettevõtteid, kes üksinda oma boksialal nii rohket külastajate arvu ehk poleks oodanud. „Messil osalemine on heaks võimaluseks neile, kes soovivad lähiturgudele minna või seniseid müügikanaleid suurendada,“ julgustas Viisma ettevõtteid ka järgmisel aastal messil osalema.

Koja messiboks Tallinna Toidumessil tekitas loosirattaga külastajate seas elavat huvi. Foto: J. Nemvalts

Tänavu on Põllumajandus-Kaubanduskoja ühisstendiga  esindatud tooted: Võõpsu mesi (Püvi OÜ); Metsade Maitsed (Minna Sahver); Maks&Moorits lihatooted (Atria Eesti As); Olivia rapsiõli (Scanola Baltic AS); Tarplan Kaubanduse AS majoneesid; Sulbi Roosa vein (Veinimäe OÜ); Linajahu (Linaagro OÜ); Rõngu Pagari tooted; Teraleib OÜ leivaküpsetamise komplekt; Farmi Piimatööstus AS piimatooted; Külmkuivatatud juustukrõpsud (Saidafarm OÜ); Mahe rohumaaveise hakkliha (Liivimaa Lihaveis); Lihaveise sink pipradekooriga, Põdraliha äkis, Hirveliha äkis metsaseentega (Linnamäe Lihatööstus); Polven Foods majoneesid; Arke Lihatööstuse antrekoot, romsteek, minutipihv;  Tartu Milli kama; Muna Liisa kanamunad (Eesti munad OÜ); Briis kalatooted (DGM Shipping); Rabarbra Brut Organic (Peenjoogivabrik Nudist); Eesti Pagari Peremehe vormileib, Kodukandi koorikleib, Kaerasepik, Meekook jaPealinna kook.

Tallinna Toidumess toimub 27.-28. septembrini 2023 Unibet Arena messikeskuses. Tallinna Toidumessil osalevad toidutööstuse, kaubanduse, toitlustuse, majutuse ning sidusalade ettevõtted.

Eelmine lugu24.09.2024 infopäev veebis “Ressursisäästlik toidutootmine”
Järgmine luguPresidendile viidi uudseleiba