Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda tutvustab 2011. aastal kolmel üritusel veise- ja lambaliha. Tarbijatele jagati infot veise- ja lambaliha kasutamise võimaluste kohta 11. juunil Türi Grillfestil ja 30.-31. juulini toimunud Jäneda talupäevadel. 3. septembril on lihafestivali telki võimalus külastada Tartu sügisnäitusel Ülenurmel. Festivalil on külastajatel võimalik maitsta erinevaid veise- ja lambalihast valmistatud toite. Tarbijatele esitletakse ka äsja trükist ilmunud raamatut “Lambaliha meie toidulaual” ning mullu koostatud raamatut “Lihaveis”. Mõlemast raamatust leiab terve rea retsepte ning kasulikku infot liha kohta.
Lihafestivalil annavad külastajatele väärt nõu Olavi Liblik Märjamaa lihatööstusest ja Siim Sommer Eesti Grilliliidust. Nii veise- kui lambaliha kasutamise võimalused on laiad: kogenud kokkade käe all valmivad lihaveise ja lamba välisfilee ning ribi, tallekoot, šašlõkk tallelihast, osso bucco (veise koodilõik).
EPKK alustas veiseliha tutvustamist möödunud aastal, kuna lihaveisekasvatus on Eestis jõudsalt arenenud, kuid veiseliha tarbimine on suhteliselt tagasihoidlik. Eestimaalased söövad aastas keskmiselt 73,4 kg liha, sellest ainult 12,6 kg moodustab veiseliha. Keskmiselt tarbitakse Eestis aga alla 1 kg lambaliha inimese kohta.
EPKK eestvedamisel valmivad käesoleval aastal ka õppefilmid, milles näidatakse veise- ja lambarümpade lõikamist.
Lihafestivali korraldamisel tehakse koostööd Märjamaa Lihatööstuse, Rakvere Lihakombinaadi, Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsi ja Eesti Lambakasvatajate Seltsiga. Üritust toetab Põllumajandusministeerium turuarendustoetuse kaudu.