Kutse Lihafoorumile 2018

Olete oodatud EPKK Lihafoorumile, mis toimub Rakvere Aqva Konverentsikeskuses 06. novembril 2018. 

Oodatud on kõik lihasektori esindajad: põllumehed, loomakasvatajad, tööstuste esindajad ja teised sektoriga seotud ettevõtjad ning huvilised.  Foorumil osalemine on tasuta.

NB! Lihafoorumil osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine, mida palume teha esimesel võimalusel või kuni 30. oktoobrini SIIN.

Registreerimisvormid on avatud ka  www.pikk.ee (vt sündmuste kalender).

 

PÄEVAKAVA 

Moderaator: Marko Kass

09:30 – 10:00     Registreerumine ja tervituskohv

10:00 – 10:10     Foorumi avamine – Anu Hellenurme, EPKK nõukogu liige, lihatoimkonna juhataja

I Sessioon         Lihasektori konkurentsivõime

10:10 – 10:30     Lihasektori tarneahela üldine toimimine – Kristel Maidre, Maaeluministeeriumi põllumajanduspoliitika osakonna juhataja

10:30 – 11:00     Läänemere riikide lihasektori konkurentsivõime – Csaba Jantsik, LUKE (Soome loodusressursside jätkusuutliku majandamise ja biomajanduse arendamise keskus)

11:00 – 11:15     Sektori arengukava tutvustus – Ants-Hannes Viira, Eesti Maaülikool

11:15 – 11:45     Lihagiid – Rootsi ja Soome kogemus – Stella Höynälänmaa, Soome WWF (Maailma Looduse Fond) ja Anna Richert Rootsi WWF (videoesitlus, vahendab Silja Kana, Eestimaa Looduse Fond)

11:45 – 12:00     Küsimused/vastused/arutelu

12:00 – 13:00     LÕUNA

II Sessioon        Mikroobide antibiootikumiresistentsus – uue ajastu katk 

13:00 – 13:20     Mikroobide antibiootikumiresistentsuse olemus ja poliitikameetmete raamistik – Martin Minjajev, Maaeluministeerium

13:20 – 13:40     Antibiootikumid, inimene ja loom – Tanel Tenson, Tartu Ülikool

13:40 – 14:00     Antibiootikumide kasutamine loomakasvatuses (Eesti näite varal) – Liidia Häkkinen, Toidu- ja Veterinaarlaboratoorium, osakonna juhataja

14:00 – 14:20     Küsimused/vastused/arutelu

14:20 – 14:45     KOHVIPAUS

III Sessioon       Ulukiliha

14:45 – 15:10     Eesti ulukitest jahimehe pilgu läbi ja kiskjad meie metsades – Tõnis Korts, Eesti Jahimeeste Selts

15:10 – 15:30     Lihatöötlemine ja turustamine – mida pakub ülikool lihakäitlejale – Kristi Kerner, Eesti Maaülikool

15:30 – 16:00     Küsimused/vastused/arutelu

Foorumi kokkuvõte ja lõpetamine

Ootame rohket osavõttu!

INFOKS neile, kes osalevad ka järgmisel päeval toimuval Sealihakonverentsil ja soovivad broneerida ööbimist:

Broneerimine ainult läbi müügiosakonna, kasutades parooli Lihafoorum

Tööpäevadel E-R vahemikus kell 09:00 – 17:00

telefon +372 326 0005, +375 326 0014

e-mail: info@aqvahotels.ee

Soovijatel on võimalik osa võtta Rakveres Berliini Trahteris korraldatavast õhtusöögist – osalemine inimese kohta 35 eurot.

Lisainfo: EPKK juhatuse liige Tiina Saron, tiina.saron@epkk.ee, tel 51 31 535

Eelmine lugu23.10 ja 24.10.2019 – Loomakasvatuse tehnoloogiad muutuvate keskkonnanõuete kontekstis
Järgmine luguKutse seakasvatuse aastakonverentsile 2018