Eesti toidu kuu sündmuste kalendrist leiab veel palju põnevat

Foto: Mana Kaasik

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus, ütles Eesti toidu kuu sündmusi kommenteerides, et kodumaise toidu väärtustamine aitab mõista Eesti toidukultuuri.

„Seetõttu on eriti oluline, et me teame oma piirkondlikke pärimustoite ja oskame neid enda igapäevasesse toidumenüüsse integreerida,“ rääkis Sõrmus.

Eesti toidu kuu egiidi all toimuvad sündmused on hoo sisse saanud, kuid eelolevate nädalate ürituste kalender on veel tihedalt sündmusi täis.

Põllumajandus-Kaubanduskoja juhi Roomet Sõrmuse sõnul on oluline toetada maapiirkondades põllumajanduse kõrval ka kohalikku toidutootmist.

„Eesti toidu kuu eriilmelised sündmused tõstavad fookusesse eheda eestimaise toidu ja aitavad meil mõtestada toidu tootmise teekonda põllult taldrikule. Samuti annavad regiooniti toimuvad festivalid ja laadad hea võimaluse talutootjatel oma kaupasid tutvustada ja müüa ning luua ostjatega personaalseid müügikanaleid,“ selgitas Sõrmus.

Ta lisas, et toiduga varustatuse kõige parema garantii annab ikkagi kodumaise toidutööstuse ja põllumajanduse hea käekäik. „Kui läheb kaduma side eestimaise toiduga, kaotame olulise osa meie kultuuritaustast. Seetõttu on oluline hoida au sees Eesti kodumaist toitu, et me maitsete maailm ei muutuks vaeseks ja üheülbaliseks.“

Rohkem infot septembris toimuvate sündmuste kohta saab lugeda lehel www.eestitoit.ee

Eesti toidu kuu toimub juba kaheksandat aastat ja on Maaeluministeeriumi ellu kutsutus idee, et väärtustada kohalikku toidukultuuri ja toidutootmist.

Eelmine luguRiia toidumess on Eesti ettevõtete hüppelaud
Järgmine luguPraegusest kriisist välja tulemiseks on vaja ühiseid jõupingutusi