Eesti toidu kuu avatakse Põhjaka mõisas

Piimatööstuse hea seis on suuresti tänu ekspordile. Foto: Juuli Nemvalts

Täna avatakse Järvamaal, Põhjaka mõisas Eesti toidu kuu, mille tähistamise eesmärk on tõsta kohalik toit ja toidukultuur tähelepanu keskpunkti ja väärtustada tööd ja inimesi, kelle kaudu toit lauale jõuab.

Maaeluministeeriumi eestvedamisel toimub juba kaheksandat korda septembris Eesti toidu kuu, kus kümned ettevõtted korraldavad töötubasid, maitsete matkasid, laatasid, konverentse, et tuua fookusesse Eesti toit ja näidata kõigile kui maitsev on meie toidulaual pakutav söögipoolis. Toidukuu avasündmus toimub Järvamaal, mis on sellel aastal ametlik Eesti toidu piirkond.

Põhjaka mõisas toimuval avaürituse vestlusringis osalevad maaeluminister Urmas Kruuse, Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp, Eestimaa Talupidajate Keskliidu juhatuse liige Kerli Ats ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus. Vestlusringis otsitakse vastuseid küsimustele, miks väärtustada Eesti toitu ja mis sõnumit kannab Eesti toidu kuu, kas ja kui palju geopoliitiline olukord mõjutab meie toidulauda ning millised on Eesti toidu võimalused eeloleval talvel?

Eesti toidu kuu programmiga saab tutvuda Eesti toidu veebilehel.

Eelmine luguRoheülemineku ja biomajanduse arendamiseks saab taotleda investeeringutoetust
Järgmine luguEesti toidu kuu avati ühise moosikeetmisega