7. juunil 2017 toimus Rakveres EPKK konverents “Sealiha tootmise jätkusuutlikkusest Eestis”. Konverentsi eesmärgiks oli analüüsida sealihasektori olukorda ja võimalikke arengustsenaariume, mis tagaksid sealihasektori jätkusuutliku arengu. Vaata konverentsi ettekandeid.
Konverentsi ettekanded:
Avasõnad ja tervitus – Anu Hellenurme, EPKK Nõukogu aseesinaine, lihatoimkonna esinaine
Sealihaturu ülevaade ja prognoosid – Kai-Uwe Sprenger, Euroopa Komisjon, DG Agri, lihasektsiooni juht
Sealihasektori olukord Euroopas – Antonio Tavares, Copa-Cogeca sealiha töögrupi esimees
Eesti seakasvatuse jätkusuutlikkus tootja pilgu läbi – Urmas Laht, Eesti Seakasvatajate Liit
Seakasvatusest bränditud toote ekspordini – HKScan näite varal – Anne Mere, HKScan Estonia juhatuse esimees
Sealiha ja -toodete eksport ning turulepääsu tingimused – Marko Breivel, Veterinaar- ja Toiduamet
Eesti seakasvatuse areng Maaeluministeeriumi pilgu läbi – Tarmo Tamm, maaeluminister
Riigipiire ületavad loomahaigused ja nende majanduslik mõju – Arvo Viltrop, PhD, Eesti Maaülikool
Eesti siga Põhjamaa köögis – Dimitri Demjanov, Eesti Kulinaariainstituut
—
Konverentsi modereeris prof Rando Värnik Eesti Maaülikoolist.
Lisainfo: EPKK juhatuse liige Tiina Saron, tel 600 9349
Tegevus toimub MAK 2014-2020 teadmussiirde ja teavituse meetme üleriigilise ulatusega tegevuse toetuse abil.
Infopäevade korraldamist toetab Euroopa Liit.