20 aastat Euroopa Liidus: maitsev tagasivaade Brüsselis!

27. juunil korraldas Koja esindus Brüsselis koos Copa-Cogeca liikmetega Eestist, Lätist, Leedust, Poolast, Ungarist, Tšehhi Vabariigist, Slovakkiast ja Sloveeniast meeleoluka vastuvõtu, et tähistada koos meie Euroopa Liiduga liitumise 20. aastapäeva!

Rõõm oli jagada seda erilist hetke eurosaadikute, Euroopa Komisjoni esindajate, diplomaatide, heade kolleegidega Copa-Cogecast ja teistest ELi organisatsioonidest koos suurepärase võimalusega tervitada kohapeal ka Copa-Cogeca uut peasekretäri Elli Tsifourou´t!

Meeleolukas õhtu oli täis maitseelamusi, meenutusi ja viktoriini põnevate küsimustega kõikide riikide kohta. Iga riik kattis oma laua. Eesti laual pakkusime meie toidukultuuri pärle: Eesti Pagari musta leiba Saaremaa Piimatööstuse võiga, katteks kas Linnamäe Lihatööstuse külmsuitsu põdrasink või DGM Shippingu „Briisi“ vürtsikilu. Maitsta sai veel Saaremaa Piimatööstuse Kadakajuustu, Minna Marmelaadi „Metsade maitseid“, Tartu Milli kamajahust kohapeal valmistatud kamavahtu. Joogipoolelt kujunes populaarseks Vinkymoni ebaküdoonia limonaadid, mis üllatasid värske ja vähemagusa maitsega. Loomulikult oli kaasas ka paljude jaoks tuntud ja oodatud liköör „Vana Tallinn“ ning viin „Moe Mahe 1886“, mis kannab Euroopas tuntud ja tunnustatud geograafilist päritolumärgist.

Külalised  kiitsid meie toitude puhtaid ja tugevaid maitseid, eriti põdrasinki, kadakasuitsujuustu ja kamavahtu. 

Suur tänu meid toetanud ettevõtetele:

  • Eesti Pagar
  • Saaremaa Piimatööstus
  • Linnamäe Lihatööstus
  • DGM Shipping
  • Minna Marmelaad
  • Tartu Mill
  • Vinkymon
  • Liviko
  • Moe Piiritusetehas

Eraldi sügav kummardus Nordic Cateringi peakokale Jevgeni Ševtšukile, kes oli populaarseks kujunenud kamavahu retsepti autor.

Eelmine luguEesti Aiandusliit asutas tulevaste aednike toetuseks stipendiumifondi