Eesti Toiduainetööstuse Liit kuulutas välja juba 17. korda toimuva uudistoodete konkursi „Eesti Parim Toiduaine 2011“. Konkursile saab esitada möödunud aasta jooksul Eesti turule toodud uusi toiduaineid kuni 7. märtsini.
Toiduliidu juht Sirje Potisepp: „Eesti Parima Toiduaine konkurss pakub igal aastal põnevust. Selle sündmusega võtame kokku aasta vältel toidutootjate poolt tehtud arendustöö ja igal aastal pean rõõmuga tõdema, et meie tööstusharu on vägagi innovatiivne ning dünaamiline. Möödunud aastal oli osalevaid tooteid konkursil 95, tublilt esinesid ka väiketootjad piirkondlikel konkurssidel. Loodan ka sel aastal suurepärast uudistoodete saaki.“
„Eesti Parima Toiduaine“ konkursi eesmärk on tutvustada tarbijatele ning kaubandusele uusi toiduaineid ja nende tootjaid ning innustada toiduainetööstust tootearendusele. Seeläbi jõuavad turule kaubad, mis on kvaliteetsed ja konkurentsivõimelised nii meil kui mujal ning mis aitavad kaasa tasakaalustatud toitumisharjumuste kujunemisele. Toiduliit korraldab konkursi koostöös Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudiga. Suure panuse annab hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad teadusasutuste, ministeeriumite, järelevalveasutuste, kaubanduse, toitlustusasutuste jt valdkondade esindajad, kes on enne hindamistööle asumist läbinud vastava koolituse.
Konkursi esimeses etapis hinnatakse väiketootjate uudistooteid regiooniti. Hindamine toimub 10.märtsil Tartu Kutsehariduskeskuses.
Tootegruppide võitjaid asub komisjon välja selgitama 22.-24. märtsil toimuvatel degusteerimistel.
Konkursi lõpus antakse välja 4 kuldmärki: “Eesti Parim Toiduaine 2011”, “Eesti Parim Toit Tervisele 2011”, „Eesti Parim Mittealkohoolne Jook 2011“ ja „Eesti Parim Alkohoolne Jook 2011. Alagruppide võitjatele antakse välja hõbemärgid.
Eraldi toimub regionaalne tootekonkurss „Eesti Parim Toiduaine Piirkonna Väikeettevõttelt 2011“ Lääne-Eestis, Lõuna-Eestis ja Virumaal.
Tootegruppide võitjate seast valitakse üldvõitja 5. aprillil ning Eesti Parim Toiduaine 2011 tehakse avalikkusele teatavaks aprilli lõpus.
Vaata lisaks Toiduliidu kodulehelt