Põllumajandus-Kaubanduskojas toimus 22. korda toiduainete kvaliteedi hindamine. Ristikumärgi taotlemiseks läbis seekordse hindamise edukalt 9 toodet, mis saavad õiguse kanda Tunnustatud Maitse kvaliteedimärki. Ristikumärgiga tooteid on kõige rohkem liha- ja kalatoodete kategoorias, kuid märgi saab ka AS Altia Eesti toode Pirita ürdiliköör ja teraviljatoodetest Balsncki neljaviljakrõbuskid.
Toote püsivalt kõrget kvaliteeti näitav Tunnustatud Maitse ristikumärk antakse neljale AS Maag Lihatööstuse poolt toodetud ja Rannarootsi kaubamärki kandvale täissuitsuvorstile – Hirve täissuitsuvorst, Lihaveise täissuitsuvorst, Moskva täissuitsuvorst ja Sinihallitusjuustu täissuitsuvorst. Seejuures valisid toidueksperdid nendest oma lemmikuks Rannarootsi Lihaveise täissuitsuvorsti. Kalatoodetest valisid eksperdid pimetestil oma lemmikuks AS Läätsa Kalatööstuse poolt toodetud külmutatud mereannikokteili, mida võib poest leida Kaluri kaubamärgi alt. Kvaliteedimärk antakse ka Kaluri külmutatud mereannikokteilile kammkarbiga. Tunnustatud Maitse märgi kandmise õiguse saab samuti OÜ Viru Rand räimesült, mis läbis edukalt nii laboratoorse kui sensoorse hindamise.
Toote kõrgele kvaliteedile viitav Tunnustatud Maitse ehk ristikumärk antakse Euroopa Liidus toodetud tootele, mis läbib edukalt laboratoorse ja sensoorse hindamise. Toote valmistamisel kasutatud tooraine päritolu ristikumärgi puhul ei kontrollita.
TNS Emori poolt kevadel avaldatud uuringu kohaselt tunneb ristikumärki 51% Eesti elanikest. Vastajatest 24% märkis, et ristikumärk on neile oluline ostuotsuse mõjutaja.
ALKOHOOLSED JOOGID
KALATOOTED
LIHATOOTED
Maag Lihatööstus AS
TERAVILJATOOTED