30. oktoobrist kuni 1. novembrini peetakse Eesti Näituste messikeskuses 15. Tallinna Toidumessi. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda on messil esindatud kahe stendiga. Meie puu- ja köögivilja tutvustaval stendil nr 202 on parimad koolikokad valmistamas näidismenüüd koolisööklatele. Täna kell 14 keedab ja küpsetab suppi, praadi ja magustoitu 2012. aastal parimaks koolisööklaks tunnistatud Tabasalu Ühisgümnaasiumi kokk Liidia Maikina, homme kell 14 on stendiköögis koolilõunat valmistamas 2011. aasta parima koolisöökla Vääna Mõisakooli kokk Jaanika Rist. Reedel toimetab pliidi taga restorani Mekk kokk Nikita Ulitin.
Messiks valmis trükis, mis tutvustab 2012. aasta parima koolisöökla Tabasalu Ühisgümnaasiumi näidismenüüd ja retsepte. Samuti saab trükisest infot kohalike tootjate värskete töötlemata köögiviljade müügihooaegade kohta.
Toitumisteadlaste soovitusel peaks meie igapäevane menüü sisaldama kindlasti vähemalt viis portsjonit erinevaid puu- ja köögivilju. Üks portsjon on umbes 100 grammi ehk peotäis puu- ja köögivilju ning marju või klaasitäis mahla. Sellest soovitusest lähtuvalt valmivad ka kokkade näidismenüüd. EPKK puu- ja köögiviljastend on üks osa Euroopa Liidu, Põllumajandusministeeriumi ja EPKK poolt rahastatavast kolmeaastasest puu- ja köögivilja tarbimise edendamise programmist.
EPKK põllumajandusvaldkonna spetsialist Martin Vilen, tel 508 4431.