Veebikonverents „LÄÄNEMERE MAADE KOHALIK TOIT“
Toimumise aeg ja koht: 25. märtsil veebis
Konverentsi rahvusvaheline osa (inglise keeles) on järelvaadatav SIIN.
Konverentsi Eesti osa on järelvaadatav SIIN.
Juttu tuleb kohaliku toidu B2B ärimudeli testimise tulemustest Läänemere maades, ärikliendile rakendatud praktilistest tarnelahendustest, toiduturismi tulevikuvisioonist jpm.
Päeva modereerib Ain Hinsberg.
Konverentsi I-III sessioon on inglise keeles, eestikeelse tõlkega. Konverentsi IV sessioon keskendub peamiselt Eesti kogemusele ja kohaliku toidu arengutele ning toimub eesti keeles.
P Ä E V A K A V A*
10.30-11.00 Kogunemine
11.00-11.45
I SESSIOON
Kohalik toit Läänemere piirkonnas
TERVITUSSÕNAD MAAELUMINISTEERIUMILT
Projekti „Baltic Sea Food“ juhtpartner
LÄÄNEMERE PIIRKONNA TOIDUTOOTJATE KOOSTÖÖST
Silja Lehtpuu, projektijuht, Gravitas Consult OÜ, Eesti
KOKKUVÕTE KOHALIKU TOIDU B2B ÄRIMUDELI TESTIMISE TULEMUSTEST LÄÄNEMERE PIIRKONNAS
Niclas Fjellström, Culinary Heritage Network, Rootsi
11.45-12.30
II SESSIOON
Praktilised kogemused kohaliku toidu tarnimisel äriklientidele
MECKLENBURG-VORPOMMERNI REGIOONI TARNELAHENDUS
Dörte Wollenberg, tulundusühistu „Die Meck-Schweizer“, Saksamaa
TALUTURG JA MÜÜGIPLATVORM „TALUST KOJU“
Kristjan Peäske, Talust Koju OÜ, Eesti
12.30-12.50 KOHVIPAUS
12.50-14.10
III SESSIOON
Toidusektori ning toiduturismi tulevikuvisioon
OOTUSED TOIDUPAKKUMISELE MAAPIIRKONNAS
Silja Luide, toiduajakirjanik ja blogija, siljafoodparis.blogspot.com, Eesti
UUED SUUNDUMUSED TOIDUTURISMI SEKTORIS
Nick Hall, platvormi Digital Tourism Think Tank asutaja ja juht, Ühendkuningriik
14.10-14.15 RAHVUSVAHELISE KONVERENTSI KOKKUVÕTE
14.15-14.30 KOHVIPAUS
14.30-15.50
IV SESSIOON
Eesti kogemused projektiga “Baltic Sea Food”
ARENGUD KOHALIKUL TOIDUMAASTIKUL
Kerli Nõges, Maaeluministeerium
HEAD NÄITED LÄÄNEMEREMAADE LAHENDUSTEST KOHALIKU TOIDU PAKKUMISEL
Silja Lehtpuu, projekti „Baltic Sea food“ koordinaator, Gravitas Consult OÜ
TÜ TALUTURG KOGEMUS PROJEKTI “BALTIC SEA FOOD” RAKENDAMISEL
Merle Vall, Taluturg TÜ juhataja
TÜ EHTNE SAAREMAA KOGEMUS PROJEKTI “BALTIC SEA FOOD” RAKENDAMISEL
Susan Reinholm, Saarte Koostöö Kogu MTÜ projektijuht
ARUTELU: KUIDAS PARANDADA KOHALIKU TOIDU KÄTTESAADAVUST?
15:50-16:15 KOKKUVÕTE JA KONVERENTSI LÕPETAMINE
*Korraldajal on õigus teha päevakavas muudatusi
Palume konverentsile registreerida kuni 22. märtsini SIIN.
PS! Konverentsil osalemise tingimuseks on eelregistreerumine. Kõigile registreerunutele saadetakse osalemise link 23. märtsil.
Korraldajad: Maaeluministeerium, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ja Eesti Maaturism.
Konverents toimub rahvusvahelise projekti „Läänemere toit” (Baltic Sea Food) raames, mida kaasrahastatakse INTERREG Läänemere piirkonna programmi vahenditest.
Lisainfo: Maria Õnnis, maria.onnis@epkk.ee, +372 600 9349