25.03.2021 – Veebikonverents “Läänemere maade kohalik toit”

Foto: pixabay.com

Veebikonverents „LÄÄNEMERE MAADE KOHALIK TOIT“
Toimumise aeg ja koht: 25. märtsil veebis

Konverentsi rahvusvaheline osa (inglise keeles) on järelvaadatav SIIN.
Konverentsi Eesti osa on järelvaadatav SIIN.

Juttu tuleb kohaliku toidu B2B ärimudeli testimise tulemustest Läänemere maades, ärikliendile rakendatud praktilistest tarnelahendustest, toiduturismi tulevikuvisioonist jpm.
Päeva modereerib Ain Hinsberg.
Konverentsi I-III sessioon on inglise keeles, eestikeelse tõlkega. Konverentsi IV sessioon keskendub peamiselt Eesti kogemusele ja kohaliku toidu arengutele ning toimub eesti keeles.

P Ä E V A K A V A*

10.30-11.00 Kogunemine

11.00-11.45
I SESSIOON

Kohalik toit Läänemere piirkonnas

TERVITUSSÕNAD MAAELUMINISTEERIUMILT
Projekti „Baltic Sea Food“ juhtpartner

LÄÄNEMERE PIIRKONNA TOIDUTOOTJATE KOOSTÖÖST
Silja Lehtpuu, projektijuht, Gravitas Consult OÜ, Eesti

KOKKUVÕTE KOHALIKU TOIDU B2B ÄRIMUDELI TESTIMISE TULEMUSTEST LÄÄNEMERE PIIRKONNAS
Niclas Fjellström, Culinary Heritage Network, Rootsi

11.45-12.30
II SESSIOON

Praktilised kogemused kohaliku toidu tarnimisel äriklientidele

MECKLENBURG-VORPOMMERNI REGIOONI TARNELAHENDUS
Dörte Wollenberg, tulundusühistu „Die Meck-Schweizer“, Saksamaa

TALUTURG JA MÜÜGIPLATVORM „TALUST KOJU“
Kristjan Peäske, Talust Koju OÜ, Eesti

12.30-12.50 KOHVIPAUS

12.50-14.10
III SESSIOON

Toidusektori ning toiduturismi tulevikuvisioon

OOTUSED TOIDUPAKKUMISELE MAAPIIRKONNAS
Silja Luide, toiduajakirjanik ja blogija, siljafoodparis.blogspot.com, Eesti

UUED SUUNDUMUSED TOIDUTURISMI SEKTORIS
Nick Hall, platvormi Digital Tourism Think Tank asutaja ja juht, Ühendkuningriik

14.10-14.15 RAHVUSVAHELISE KONVERENTSI KOKKUVÕTE 

14.15-14.30 KOHVIPAUS

14.30-15.50
IV SESSIOON
Eesti kogemused projektiga “Baltic Sea Food”

ARENGUD KOHALIKUL TOIDUMAASTIKUL
Kerli Nõges, Maaeluministeerium

HEAD NÄITED LÄÄNEMEREMAADE LAHENDUSTEST KOHALIKU TOIDU PAKKUMISEL
Silja Lehtpuu, projekti „Baltic Sea food“ koordinaator, Gravitas Consult OÜ

TÜ TALUTURG KOGEMUS PROJEKTI “BALTIC SEA FOOD” RAKENDAMISEL
Merle Vall, Taluturg TÜ juhataja

TÜ EHTNE SAAREMAA KOGEMUS PROJEKTI “BALTIC SEA FOOD” RAKENDAMISEL
Susan Reinholm, Saarte Koostöö Kogu MTÜ projektijuht

ARUTELU: KUIDAS PARANDADA KOHALIKU TOIDU KÄTTESAADAVUST?

15:50-16:15 KOKKUVÕTE JA KONVERENTSI LÕPETAMINE

*Korraldajal on õigus teha päevakavas muudatusi

Palume konverentsile registreerida kuni 22. märtsini SIIN.
PS! Konverentsil osalemise tingimuseks on eelregistreerumine. Kõigile registreerunutele saadetakse osalemise link 23. märtsil.
Korraldajad: Maaeluministeerium, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ja Eesti Maaturism.
Konverents toimub rahvusvahelise projekti „Läänemere toit” (Baltic Sea Food) raames, mida kaasrahastatakse INTERREG Läänemere piirkonna programmi vahenditest.

Lisainfo: Maria Õnnis, maria.onnis@epkk.ee, +372 600 9349

Eelmine luguPöördumine: Välismaa põllutöölised tuleb ka eriolukorra ajal Eestisse lubada
Järgmine luguMeeli Lindsaar valiti põllumajanduskoja kolmandaks juhatuse liikmeks