EPKK infopäev “Toidu märgistamise ABC”
Aeg: 23. november 10:00 – 13:00
Koht: Veebikeskkond
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda koostöös Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonnaga korraldab infopäeva, kus käsitletakse toidu märgistamise nõudeid algtasemel. Infopäev on mõeldud eelkõige neile toidu müügiks valmistajatele, kellel on toidu märgistamise nõuetest vähe teadmisi. Infopäeva jooksul tutvustatakse erinevaid toidualase teabe esitamise nõudeid ja aspekte. Antakse ülevaade ka veebilehel toiduteave.ee avaldatud abimaterjalidest.
PÄEVAKAVA
10.00 – 10.45 Toidu märgistamise nõuded
Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna nõunik Hellika Kallaste
10.45 – 11.15 Toitumis- ja tervisealased väited
toiduohutuse osakonna nõunik Külli Johanson
11.15 – 11.30 Sirutuspaus
11.30 – 12.00 Toidugruppide märgistamise nõuded
toiduohutuse osakonna peaspetsialist Evelin Kivima
12.00 – 12.30 Märgistamise e-käsiraamat ja teised märgistamise teabematerjalid veebilehel toiduteave.ee
Teadmussiirde pikaajalise programmi põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas (Ühend PIP) toiduvaldkonna projektijuht Kairi Ringo
12.30-13.00 Praktiline kogemus Saaremaa Lihatööstuselt
Saaremaa Lihatööstuse peatehnoloog ja toiduohutuse meeskonna juht Malle Mägi
Infopäev toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.
Infopäev on tasuta ja sellest võivad osa võtta kõik huvitatud isikud.
Osalemise eest arvestatakse ettevõtetele vähese tähtsusega abi (VTA), abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 200 eurot.
Lisainformatsioon: EPKK Koolituste projektijuht Helen Orutar – helen@epkk.ee või tel 5353 4329