Aeg: 31.10.2019
Koht: Eesti Rahva Muuseum
Konverentsi modereerib Eesti Maaülikooli Mahekeskuse juhataja Elen Peetsmann
Päevakava
9.30 – 10.00 Registreerumine ja tervituskohv
10.00 – 10.15 Konverentsi avamine ja tervitused – Roomet Sõrmus, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda
I Sessioon
10.15 – 10.45 Mahe(põllu)majanduse roll põllumajanduse ja kalanduse arengukavas ning uues ÜPP strateegiakavas – Sigmar Suu, Maaeluministeerium
10.45 – 11.15 Maheturu ülevaade – Merit Mikk, Mahepõllumajanduse Koostöökogu / Dr Helga Willer, Helga Willer Research Institute of Organic Agriculture FiBL (slaidid)
11.15 – 12.00 Maheturg Taanis – Lone Andersen, Taani Põllumajanduse ja Toidu Nõukogu
12.00 – 13.00 Lõunasöök ERMi restoranis (buffee)
II Sessioon
13.00 – 13.20 Mahekontroll ja usaldusväärsuse tagamine mahesektoris – Anu Nemvalts, Põllumajandusamet
13.20 – 13.40 Kvaliteedikava rakendamise kogemusest Liivimaa Lihaveise näitel, Airi Külvet, MTÜ Liivimaa Lihaveis
13.40 – 14.50 Mahe koolitoit ja avalikud hanked
- Mahetoit Tartu linna koolides ja lasteaedades, Sirle Sõstra, Tartu Linnavalitsus
- Rõuge kooli kogemus mahetoiduga, Britt Vahter, MTÜ Rõuge Kool
- Mida võtta eeskujuks Taani-Rootsi lastele mahetoidu pakkumisest? Margus Timmo, Setomaa Liit, Kaja Kesküla, maheda koolitoidu projektikoordinaator
14.50 – 15.00 Konverentsi kokkuvõtted
Kuni 18.00 Võimalik külastada EPA messi
Ingliskeelne ettekanne tõlgitakse eesti keelde.
NB! Palume registreerida osalemissoov kuni 24. oktoobrini SIIN
Konverents läheb arvesse mahepõllumajandusliku tootmise toetuse kohustusliku koolitusena!
Konverents toimub MAK 2014-2020 teadmussiirde ja teavituse toetuse meetme rahastusel ja on osalejatele tasuta.
Lisainfo: info@epkk.ee, tel 600 9349