LIHAFOORUM 2019 toimub 21. novembril 2019 Rakvere Aqua Spa konverentsikeskuses.
Moderaator: Marko Kass
Loomakasvatus ja lihatootmine on Eesti põllumajanduses olnud aastakümneid traditsiooniliseks tegevusalaks ning põllumajandustoodangu väärtusest annab lihasektor sõltuvalt aastast 18‒22%. Eestis on liha tootmine kasvav trend, siin on lihasektori jaoks sobivad klimaatilised tingimused ning piisav põllumajandusmaa ressurss. Kasvav globaalne toidunõudlus, kohaliku toodangu väärtustamine ja Eesti tarbija harjumus süüa liha soosivad igati sektori arengut. Samas mõjutavad arengut pärssivalt erinevad häälekad äärmuslased ning aina karmistuv seadusandlus. Milline on Eesti lihasektori tulevik? Kuidas ja milliste sõnumitega propageerida avalikkusele liha tarbimist? Kas lihatootmine on keskkonnale oht või toetav tegevus? Nendele ja paljudele teistele küsimustele püütakse vastused leida selle aasta Lihafoorumil.
NB! Osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine, mida palume teha hiljemalt 14. novembriks SIIN.
Päevakava:
9.30 |
Registreerumine ja tervituskohv |
|
10.00-10.10 |
Anu Hellenurme, EPKK nõukogu liige, lihatoimkonna juhataja |
|
I Sessioon |
Lihasektori konkurendid |
|
10.10-10.30 |
Marko Gorban, Maaeluministeerium, asekantsler |
|
10.30-11.15 |
Angelantonio D’Amario, Euroopa lihakäitlejate ja kaupmeeste ühendus (Livestock and Meat Trades Union UECBV) |
|
11.15 – 11.45 |
Wolfgang Markert, Biomin GmBH
|
|
11.45 – 12.00 |
Küsimused/vastused/arutelu |
|
LÕUNA 12.00 – 13.00 AQVA Hotel & Spa restoranis Fiore
II Sessioon |
Karja tervis |
|
13.00-13.20 |
Pille Tammemägi, Maaeluministeerium, toiduohutuse osakond |
|
13.20-13.40 |
Alar Onoper, Eesti Maaülikool, produktiivloomakliiniku vanemarst |
|
13.40-14.00 |
Mariliis Vahar, Ohtla Lihaveis OÜ juhataja |
|
14.00-14.20 |
Küsimused/vastused/arutelu |
|
KOHVIPAUS 14.20-14.45
III Sessioon |
|
|
14.45-15.10 |
Mart Meriste, OÜ Nordic Botanica looduskaitse ekspert |
|
15.10-15.30 |
Mart Kase, kitsekasvataja |
|
15.30-16.00 |
Küsimused/vastused/arutelu |
|
|
Foorumi kokkuvõte ja lõpetamine |
|
Foorum toimub kolmes sessioonis järgmistel teemadel:
I sessioon: Kuidas lihasektorit päästa äärmus-liidrite käest?
II sessioon: Kellele on karja tervis oluline? Kas vaktsineerimine on saatanast?
III sessioon: Kes on see pahalane kes sööb liha?
Ootame rohket osavõttu!
Foorum toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm loomakasvatuse tegevusvaldkonnas II “ raames ja on osalejatele tasuta.
Rahastamisallikas: riigieelarve, Euroopa Maaelu Põllumajandusfond (EAFRD).
Lisainfo: Tiina Saron, EPKK juhatuse liige, tel 51 31 535, tiina.saron@epkk.ee
Foto: EAS