Aastas 32 000 põrsast kasvataval Rey ASil jagub liha küll, et seda vorstide sisse panna. Konkursi “Aasta Põllumees 2010” kandidaat, Rey nõukogu esimees Valentin Kütt kutsub ka teisi tööstusi üles vorstidesse-viineritesse rohkem liha panema. Valentin Kütt on põllumeeste seas tuntud, sest on aastaid lihateemadel sõna võtnud nii erialakomiteedes, seminaridel kui ministritega kohtumistel. Rey lihatööstuses Raplamaal Kehtna vallas on ta majandanud juba üle 15 aasta ning on võitluses lihaturu pärast karastunud.
Loe edasi Maalehest
KANDIDAAT VALENTIN KÜTT
AS Rey, OÜ Rey Seakasvatus
– Raplamaa, Kehtna vald
– 32 000 põrsast aastas, kolme tõu ristandid: eesti maatõug, eesti suur valge tõug ja pieträäni tõug. Sealiha läheb oma lihatööstusele, lisaks põrsaste ja tõusigade müük.
– Lihatööstuses valmistatakse üle 60 vorsti- ja lihatoote, 7890 t vorsti ja liha aastas. 240 müügikohta.
– Osa tooteid on Tunnustatud Eesti Maitse märgiga.
– 71 töötajat.
– Maad on omandis 11 ha. Kogu loomasööt ostetakse.