Põllumajandus-Kaubanduskoda kutsub taas toidutööstuseid taotlema oma toodetele kvaliteedimärke Tunnustatud Eesti Maitse (pääsukesemärk) ja Tunnustatud Maitse(ristikumärk). Pääsukesemärk antakse kvaliteetsele tootele, mis on valmistatud Eestis kodumaisest põhitoorainest. Ristikumärk antakse kvaliteetsetele toodetele, mille valmistamiseks kasutatud põhitooraine ei pea olema kodumaine.
Märgi taotlemiseks tuleb tootjal esitada avaldus, toote põhjalik kirjeldus (koostisained), füüsikalis-keemiliste ja mikrobioloogiliste laborianalüüside koopiad, pääsukesemärgi taotlemisel ka tooraine kodumaist päritolu tõendav dokumentatsioon. Märgi taotlemisdokumente ootame EPKK-sse hiljemalt 27. septembriks.
Uuringud kinnitavad, et kvaliteedimärgid aitavad toodetel tarbijatele paremini silma paista. Konjunktuuriinstituudi tänavu aprillis avaldatud uuringu kohaselt on EPKK poolt välja antavad pääsukesemärk ja ristikumärk Eestis kasutatavatest toidumärgistest kõige tuntumad. Emori poolt 2010.a. läbiviidud uuring kinnitab, et tarbijate usaldus märkide vastu püsib kõrge – 9 inimest 10st peab märke usaldusväärseteks. EPKK viib märkide tutvustamiseks igal aastal läbi teavituskampaania.
1) lihatooted; 2) piimatooted; 3) pagari- ja teraviljatooted; 4) aedviljakonservid, salatid, kastmed, mittealkohoolsed joogid ja mesi; 5) kalatooted; 6) alkohoolsed joogid.