18. veebruaril toimus Põllumajandus-Kaubanduskojas Tunnustatud Eesti Maitse ja Tunnustatud Maitse kvaliteedimärke kandvate toodete kvaliteedi järelhindamine. Hindamisele esitati sel korral ka mõned uued tooted. Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärgi kandmise õiguse said AS Saaremaa Piimatööstuse tooted Sõbra juust, Suitsutatud Kadaka juust ja Suitsutatud Kadaka juust küüslauguga. Tunnustatud Maitse ristikumärgi kandjate hulka lisandus AS Coca-Cola HBC Eesti AS toode Linnuse limonaad.
Lisaks uute toodete hindamisele toimus järelkontroll kvaliteedimärke juba kandvatele toodetele piima-, pagari- ja aedviljatoodete ning mittealkohoolsete jookide gruppides. Eksperdid viisid toodete sensoorse analüüsi läbi samadel tingimustel, nagu seda tehakse põhihindamise ajal. Enamik tooteid vastasid esitatud nõuetele. Mõne toote puhul avastati väikeseid kõrvalekaldeid, mis ei nõua märgi äravõtmist, kuid neist teavitatakse tootjaid, et nad saaksid toote kvaliteeti parandada selliselt, et säiliks toote kõrge kvaliteet ja märgi “Tunnustatud Eesti Maitse” kandmise õigus. EPKK teeb toidukvaliteedimärke kandvate toodete pistelist järelkontrolli pidevalt ka edaspidi, et tagada pääsukese- ja ristikumärgiga toodete kõrge kvaliteet.
Tunnustatud Eesti Maitse kvaliteedi- ja päritolumärk antakse toodetele, mille põhitooraine on 100%-liselt eestimaise päritoluga ning mis on edukalt läbinud laboratoorse ja sensoorse hindamise. Märgi kasutamisõigust võivad taotleda kõik äriregistrisse kantud ettevõtjad, kes tõendavad dokumentaalselt toote valmistamisel kasutatud põhitooraine kodumaist päritolu.
Tunnustatud Maitse kvaliteedimärk ehk ristikumärk antakse Euroopa Liidus toodetud toiduainetele, mis läbivad edukalt laboratoorse ja sensoorse hindamise. Toote valmistamisel kasutatud tooraine päritolule ristikumärgi puhul nõudeid ei seata.
Esimesed toidukvaliteedimärgid anti EPKK poolt välja 1998. aasta sügisel.