06. novembril toimus Rakvere Aqva Konverentsikeskuses EPKK Lihafoorum 2018.
Ettekanded
Foorumi avamine – Anu Hellenurme, EPKK nõukogu liige, lihatoimkonna juhataja
I Sessioon – Lihasektori konkurentsivõime
Lihasektori tarneahela üldine toimimine – Kristel Maidre, Maaeluministeeriumi põllumajanduspoliitika osakonna juhataja
Läänemere riikide lihasektori konkurentsivõime – Csaba Jansik, LUKE (Soome loodusressursside jätkusuutliku majandamise ja biomajanduse arendamise keskus)
Sektori arengukava tutvustus – Ants-Hannes Viira, Eesti Maaülikool
Lihagiid – Rootsi ja Soome kogemus – Stella Höynälänmaa, Soome WWF (Maailma Looduse Fond) ja Anna Richert Rootsi WWF (videoesitlus, vahendab Silja Kana, Eestimaa Looduse Fond)
II Sessioon – Mikroobide antibiootikumiresistentsus – uue ajastu katk
Mikroobide antibiootikumiresistentsuse olemus ja poliitikameetmete raamistik – Martin Minjajev, Maaeluministeerium
Antibiootikumid, inimene ja loom – Tanel Tenson, Tartu Ülikool
Antibiootikumide kasutamine loomakasvatuses (Eesti näite varal) – Liidia Häkkinen, Toidu- ja Veterinaarlaboratoorium, osakonna juhataja
III Sessioon – Ulukiliha
Eesti ulukitest jahimehe pilgu läbi ja kiskjad meie metsades – Tõnis Korts, Eesti Jahimeeste Selts
Lihatöötlemine ja turustamine – mida pakub ülikool lihakäitlejale – Kristi Kerner, Eesti Maaülikool
Lisainfo: EPKK juhatuse liige Tiina Saron, tiina.saron@epkk.ee, tel 51 31 535