Lihafoorum 2018 – ettekanded

06. novembril toimus Rakvere Aqva Konverentsikeskuses  EPKK Lihafoorum 2018. 

Ettekanded

Foorumi avamine – Anu Hellenurme, EPKK nõukogu liige, lihatoimkonna juhataja

I Sessioon – Lihasektori konkurentsivõime

Lihasektori tarneahela üldine toimimine – Kristel Maidre, Maaeluministeeriumi põllumajanduspoliitika osakonna juhataja

Läänemere riikide lihasektori konkurentsivõime – Csaba Jansik, LUKE (Soome loodusressursside jätkusuutliku majandamise ja biomajanduse arendamise keskus)

Sektori arengukava tutvustus – Ants-Hannes Viira, Eesti Maaülikool

Lihagiid – Rootsi ja Soome kogemus – Stella Höynälänmaa, Soome WWF (Maailma Looduse Fond) ja Anna Richert Rootsi WWF (videoesitlus, vahendab Silja Kana, Eestimaa Looduse Fond)

II Sessioon – Mikroobide antibiootikumiresistentsus – uue ajastu katk 

Mikroobide antibiootikumiresistentsuse olemus ja poliitikameetmete raamistik – Martin Minjajev, Maaeluministeerium

Antibiootikumid, inimene ja loom – Tanel Tenson, Tartu Ülikool

Antibiootikumide kasutamine loomakasvatuses (Eesti näite varal) – Liidia Häkkinen, Toidu- ja Veterinaarlaboratoorium, osakonna juhataja

III Sessioon – Ulukiliha

Eesti ulukitest jahimehe pilgu läbi ja kiskjad meie metsades – Tõnis Korts, Eesti Jahimeeste Selts

Lihatöötlemine ja turustamine – mida pakub ülikool lihakäitlejale – Kristi Kerner, Eesti Maaülikool

Lisainfo: EPKK juhatuse liige Tiina Saron, tiina.saron@epkk.ee, tel 51 31 535

Eelmine luguLihasektori konkurentsivõime tagab koostöö
Järgmine luguSeakasvatuse konverents 2018 – ettekanded