16 november toimus Tartus Dorpati konverentsikeskuses Põllumajandus-Kaubanduskoja Lihafoorum, kus arutelu keskmes oli lihatoodete kvaliteet ja tarbijate teadlikkus. Sel sügisel on lihatoodetest palju juttu olnud. Foorumist osavõtjatele teeb muret teema vastuoluline kajastamine, mis viitab vajadusele paremini selgitada lihatoodetes kasutatava tooraine ja lisaainete teemat avalikkusele ning tarbijatele.
Lihafoorumi esitlused:
Lihasektori ülevaade ja arengusuunad
Toomas Kevvai, Põllumajandusministeerium
Maailmamajanduse ülevaated
Annika Paabut, Swedbank
Loomsete jäätmete käitlemine
Eva Peegel, Põllumajandusministeerium
Ebakindlus Euroopa munaturul
Jarno Hermet, Linnu Talu
Maheliha käitlemisest
Lembit Lepasalu, Maaülikool
Lambalihasektori ülevaade
Ell Sellis, Eesti Lambakasvatajate Selts
Sealihasektori ülevaade
Einar Jakobi, Viru Lihaühistu
Lihaveisesektori ülevaade
Aldo Vaan, Lihaveisekasvatajate Selts
Lae alla foorumi trükise pdf. |