kuu, mille tähistamise eesmärk on tõsta kohalik toit ja toidukultuur tähelepanu keskpunkti ja väärtustada tööd ja inimesi, kelle kaudu toit lauale jõuab.
eestvedamisel toimub juba kaheksandat korda septembris kuu, kus kümned ettevõtted korraldavad töötubasid, maitsete matkasid, laatasid, konverentse, et tuua fookusesse ja näidata kõigile kui maitsev on meie toidulaual pakutav söögipoolis. Toidukuu avasündmus toimub Järvamaal, mis on sellel aastal ametlik Eesti toidu piirkond.
Põhjaka mõisas toimuval avaürituse vestlusringis osalevad
, Eesti juht Sirje Potisepp, Eestimaa juhatuse liige Kerli Ats ja Eesti juhatuse esimees Roomet Sõrmus. Vestlusringis otsitakse vastuseid küsimustele, miks väärtustada ja mis sõnumit kannab kuu, kas ja kui palju geopoliitiline olukord mõjutab meie toidulauda ning millised on võimalused eeloleval talvel?Eesti toidu kuu programmiga saab tutvuda veebilehel.