Balti traktor tõmbas Brüsselis suurt tähelepanu

Peaministriga Brüsselis22. novembril  kulmineerus Brüsselis 12. novembril Tallinnas alanud Balti traktori aktsioon. Brüsselis avaldas traktori kõrval meelt sadakond Eesti, Läti ja Leedu põllumeest, keda toetas kohalik eestlaskond. Meeleavaldusel esinesid Eesti ja Läti peaministrid ning Leedu president.  Valitsusjuht Andrus Ansip tunnustas Balti põllumehi ja ütles, et meie nõudmised on õigustatud ning kolme Balti riigi valitsused toetavad neid täielikult.

Eesti põllumeeste keskliidu asepresidendi Jaan Sõrra sõnul võib lugeda Balti traktori aktsiooni täielikult kordaläinuks. „Me teadvustasime sellega oma rahulolematust ebavõrdsete toetustega ja suutsime selle info viia nii Balti riikide elanikeni kui ka Saksamaale ja Brüsselisse,“ nentis Jaan Sõrra.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus tundis heameelt, et Balti põllumeeste hääl ja nõudmised kostusid üle Brüsseli eurokvartali. Lisaks traktorile ja meeleavaldusele kattusid Brüsseli eurokvartali tänavasillutised kleepsudega, kus nõutakse võrdseid konkurentsitingimusi Balti põllumeestele.

Meeleavaldusele tuli ka põllumajandusvolinik Dacian Ciolose kabineti kõneisik Roger White, kellele andsime üle põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri poolt saadetud raamatu, mis selgitab fotodega väga piltlikult nn rohestamise mõttetust Eestis.

Eesti põllumeeste keskliit ja Põllumajandus-Kaubanduskoda tunnustavad kõiki eestimaalasi, kes meie aktsioonis osalesid ja sellele kaasa elasid.

Me jätkame võiduka lõpuni!

Eelmine luguPeaminister Ansip avaldas toetust Balti põllumeeste nõudmistele
Järgmine luguEL eelarveläbirääkimisel tuleb kaitsta põllumajanduspoliitika mõlemat osa