Aeg: 12. oktoober kell 11.00 – 15.30
Koht: EPA raames ERM-i Raamatukogu
Moderaator: Elen Peetsmann
Mahetooraine on ühe enam jõudmas haridusasutuste toidulauale. Seetõttu räägime Maheturu aastakonverentsil 2022 lähemalt mahetoitlustuse võimalustest ja kitsaskohtadest. Et haridusasutustes oleks võimalik Eesti mahetoitu pakkuda, on vaja kohalikku toorainet. Tootmist aga mõjutab väga suurel määral praegune sisendite hinnatõus. Konverentsil otsitakse võimalusi ja jagatakse kogemusi, kuidas edendada mahepõllumajandust ja -tootmist, et saaksime tarbida puhast ja kvaliteetset kodumaist toitu.
Konverents on kuu aja jooksul järele vaadatav SIIN
PÄEVAKAVA
11.00 – 11.10 Tervitussõnad – Mirjam Pikkmets, EPKK Mahetoimkonna esinaine
11.10 – 11.40 ÜPP meetmed mahesektori arendamiseks – Sigmar Suu, Maaeluministeerium
11.40 – 12.00 Ülevaade mahesektori hetkeseisust, toetustest ja rikkumistest – Kadri Koel, PRIA
12.00 – 12.15 Mahepõllumajanduse arengud Euroopas (tõlkefail siin) – Lone Anderson, Copa-Cogeca mahetöögrupi juht
12.15 – 12.35 Mahetoit Võru maakonna haridusasutustes ja väljakutsed – Margus Timmo, MTÜ Setomaa Liit
12.35 – 13.00 Uus majanduskriis, uued väljakutsed – Tõnu Mertsina, Swedbank AS
13.00 – 13.30 Paus
13.30 – 13.50 Väiketootja toimetused kaubakettides – Juhan Särgava, Saidafarm OÜ
13.50 – 14.10 Mahetoodete turustamine – Brita Siimon, Rimi Eesti Food AS
14.10 – 15.20 Arutelu paneel: Maheturu ja toidu võimalused. Arutelu juhib EPKK Mahetoimkonna esinaine Mirjam Pikkmets.
Paneelis arutlevad Kaja Kesküla (Projekti “Mahe ja muhe” Võrumaa koordinaator), Brita Siimon (Rimi Eesti Food AS), Valdis Noppel (Saaremaa Piimatööstus AS), Märtin Rõõmusaar (Koksvere Veski OÜ), Lauri Bobrovski (Äntu mõis OÜ).
15.20 – 15.30 Konverentsi lõpetamine
Osalemine on TASUTA.
Registreerunutele saadame elektroonilise messipääsme.
Konverentsi korraldamist toetab Euroopa Liit.
Lisainformatsioon: Kaisa Vahtmäe, EPKK põllumajandusvaldkonna nõunik, mob 5196 4675, kaisa@epkk.ee.