EPKK LIHAFOORUM „Toit kui eluenergia“
Aeg: 10. november kell 10 – 17
Koht: Estonia Resort Hotel & Spa, Pärnu + otseülekanne
PÄEVAKAVAS
10.00 – 10.15 Foorumi avamine ja tervitused –
- Maaeluminister Urmas Kruuse sõnavõtt
- Vallo Seera, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja lihatoimkonna esimees
I osa – Toidukriisiks valmistumine 10.15 – 12.00
- Õppetunnid peale Talvesõda, toidujulgeoleku tagamine riiklikul tasandil – Markus Lassheikki, Soome Riiklik hädaolukordade varustusorganisatsiooni hädaolukorra valmisoleku juht
- Kriisiks valmistumine ja sisendite varustuskindluse tagamine – Priit Saar, Majandus-Kommunikatsiooni kriisireguleerimise osakonna juhataja
Lõunapaus 12.00-13.00
II osa – Riigi roll toidujulgeolekus 13.00 – 14.40
- Olukord maailma toiduturul, Maximo Torero Cullen, FAO esindaja
- Toidujulgeolek on riikliku tähtsusega küsimus – Alo Aasma, Maaeluministeeriumi halduse asekantsler
Kohvipaus 14.40-15.00
III osa – Ettevõtted kui toidujulgeoleku tagalad 15.00 – 16.50
Sektorite ülevaated ja aruteluring:
- Vallo Seera – Lamba ja Kitsekasvatajate Liit
- Kaupo Ojavee– AS HKScan Estonia
- Anu Hellenurme – Eesti Tõusigade Aretusühistu
- Marko Hiiemäe – AS Linnamäe Lihatööstus
- Vladimir Sapožnin – DAVA Foods Estonia
16.50 – 17.00 Foorumi kokkuvõte
Foorumit on võimalik järele vaadata SIIT
TASUTA konverents toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ loomakasvatuse valdkonna raames; Rahastamisallikas: Euroopa Maaelu Põllumajandusfond (EAFRD).
Lisainformatsioon: Meeli Lindsaar – EPKK Toiduvaldkonna juhatuse liige, Tel 600 9349 / Mob 5087796