Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja Toiduohutuse konverents 2023: Kestlikud toidusüsteemid
Aeg: 7. juuni, kell 10.00 – 17.00
Koht: L`Embitu hotell ja konverentsikeskus (Lembitu 12, 10114, Tallinn) + veebiülekanne
Konverents on järelvaadatav SIIN
PÄEVAKAVAS*
9.30-10.00 Kogunemine ja tervituskohv
10.00-10.15 Konverentsi avamine ja tervitussõnad. Mirjam Pikkmets, EPKK töötleva tööstusgrupi esinaine, Mätiku Talumeierei juhatuse liige.
10.15-12.00 Konverentsi I osa
- KEVADised tuuled toidutootmises. Krista Kupits ja Ketre Kirs, Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse osakonna nõunikud
- Kestliku toidusüsteemi olemus. David Butler, Iirimaa kestlike toidusüsteemide juht (sünkroontõlge eesti keelde)
12.00-13.00 Lõuna
13.00-14.30 Konverentsi II osa
- Fudloop – maailm, kus toit ei lähe raisku. Tarmo Seliste, Fudloop asutaja
- Elurikkus – kestliku toidusüsteemi al(g)us. Aleksei Lotman, Eestimaa Looduse Fondi mereprogrammi juht, põllumajandus- ja keskkonnaekspert
14.30-15.00 Kohvipaus
15.00-17.00 Konverentsi III osa
- Valk on valk. Ly Villo, Tallinna Tehnikaülikooli vanemlektor
- Taimsete alternatiivide varjatud saladused. Liis Lutter, BioCC teadur
- Vestlusring „Kestlikud toidusüsteemid“: Anneli Tuvike, Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonnajuhataja asetäitja; Mirjam Pikkmets, EPKK töötleva tööstusgrupi esinaine, Mätiku Talumeierei juhatuse liige; Liis Lutter, BioCC teadur.
*Korraldajal on õigus teha päevakavas muudatusi.
Sündmus toimub MAK 2014-2020 „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ raames. Rahastamisallikas: Euroopa Maaelu Põllumajandusfond (EAFRD).
Lisainfo: Helen Orutar, EPKK projektijuht, e-post: helen@epkk.ee, tel: 5353 4329