6. detsembril toimus Rakveres, AQVA Konverentsikeskuses Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja traditsiooniline Lihafoorum.
Moderaator: Marko Kass, Eesti Maaülikool
PÄEVAKAVA:
09.30-10.00 Registeerumine ja hommikukohv
10.00 – 10.10 Foorumi avamine ja tervitused – Anu Hellenurme, EPKK lihatoimkonna juhataja
10.10 – 11.10 Lihasektori globaalsed arengud ja väljakutsed – Tibor Szucs, FAO loomakasvatuse konsultant
11.10 – 11.30 Ülevaade Eesti lihasektorist ja positsioonist põllumajanduse ja kalanduse üldises strateegias – Marko Gorban, Maaeluministeeriumi asekantsler
11.30 – 12.00 Küsimused/arutelu
12.00 – 13.00 Lõuna
13.00 – 13.20 Lambaliha tootmise perspektiivid Eestis – Ants Kuks, Eesti Lamba- ja Kitsekasvatajate Liit, juhatuse esimees
13.20 – 13.40 Eesti elanike liha söömise harjumused ja toitumissoovitused – Eha Nurk, Tervisearengu Instituudt, seire ja hindamise osakonna juhataja
13.40 – 14.00 Toiduohutus lihasektoris – Mati Roasto, Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli professor
14.00 – 14.30 Eesti lihatööstus ettevõtja pilgu läbi – Olle Horm, Atria Eesti tegevdirektor
14.30 – 15.00 Küsimused, arutelu
15.00 – 15.30 Kohvipaus
15.30 – 16.00 Lihasektor ja kaubandus – Oliver Rist, Coop ostudirektor
16.00 – 16.30 Kuidas võiks põllumajandussektor leida liitlasi – Ilmar Raag, filmirežissöör
16.30 – 17.00 Küsimused, arutelu ja foorumi kokkuvõte
Foorumi korraldamist toetab Euroopa Liit
————————————————————————————————————————————————————
7. detsembril 2017 toimus Rakveres, AQVA Konverentsikeskuses EPKK VEISELIHAKONVERENTS 2017.
Moderaator: Kalmer Visnapuu
PÄEVAKAVA
9.30 Registreerumine ja hommikukohv
10.00-10.10 Konverentsi avamine ja tervitused – EPKK lihatoimkonna juhataja Anu Hellenurme
10.10-10.30 Eesti veiselihasektorist Maaeluministeeriumi pilgu läbi – Marko Gorban, Maaeluministeerium, asekantsler
10.30-11.30 Iirmaa kogemus lihaveiste kasvatamisel – millist toodet täna turg vajab – Angus Wood, Iirimaa Farmerite Assotsiatsioon
11.30-12.00 Küsimused/vastused/arutelu
12.00-13.00 Lõuna
13.00-13.30 Tootjaorganisatsiooni kvaliteedikava kogemus – Katrin Noorkõiv, Liivimaa Lihaveis MTÜ
13.30-14.00 Elusloomade ekspordist – kuidas ja kas suudame täita uute turgude nõudeid – Tanel-Taavi Bulitko, Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu
14.00-14.20 Veiste haigustest teadlase pilgu läbi – Arvo Viltrop, Eesti Maaülikool
14.20-14.40 Loomakasvataja kui elukutse ja kultuurikandja – Kaja Piirfeld, Järvamaa Kutsehariduskeskus
14.40-15.00 Küsimused/vastused/arutelu
15.00-15.20 Konverentsi kokkuvõtete tegemine
Mõlemad üritused on mõeldud lihasektoris tegutsejatele: põllumeestele, lihatööstuste esindajatele ja teistele sektoriga seotud ettevõtjatele ning huvilistele.
Ootame rohket osavõttu!
Konverentsi korraldamist toetab Euroopa Liit
MAJUTUS
Esmakordselt korraldame lihasektorile suunatud konverentsi kahel järjestikusel päeval, mis annab osalejatele suurepärase võimaluse ja rohkem aega kolleegidega mõtteid vahetada.
Toa broneerimiseks palume võtta ühendust otse hotelliga:
Aqva Hotel & SPA Müügiosakond (E-R 9-17)
e-mail: info@aqvahotels.ee
Tel: 3260005, 3260014, 3264464
Lisainfo: EPKK juhatuse liige Tiina Saron, tiina.saron@epkk.ee, tel 51 31 535