21.11.2019 – Lihafoorum 2019

Aeg: 21.11.2019
Koht: Rakvere Aqva Spa hotelli konverentsikeskus

Loomakasvatus ja lihatootmine on Eesti põllumajanduses olnud aastakümneid traditsiooniliseks tegevusalaks ning põllumajandustoodangu väärtusest annab lihasektor sõltuvalt aastast 18‒22%. Eestis on aasta-aastalt liha tootmine suurenenud, seda toetavad nii sobivad klimaatilised tingimused kui ka piisav põllumajandusmaa ressurss. Kasvav globaalne toidunõudlus, kohaliku toodangu väärtustamine ja Eesti tarbija harjumus süüa liha soosivad igati sektori arengut. Samas mõjutavad arengut erinevad äärmuslased, kelle arv ei ole suur, aga arvamus see-eest väga häälekas. Sektori käekäiku mõjutavad nii poliitilised tõmbetuuled, ebastabiilne majandus, karmistuvad keskkonnanõuded kui ka loomatervise olukord ja bioohutuse alane teadlikkus.

Milline on Eesti lihasektori tulevik? Kuidas ja milliste sõnumitega propageerida avalikkusele lihatootmist kui ühte olulisemat põllumajandussektorit? Nendele ja paljudele teistele küsimustele püütakse vastused leida selle aasta Lihafoorumil. 

Foorumile on oodatud kõik lihasektori esindajad: põllumehed, loomakasvatajad, tööstuste esindajad ja teised sektoriga seotud ettevõtjad ning huvilised. Foorum on osalejatele tasuta!

Foorum toimub kolmes sessioonis järgmistel teemadel:

I sessioon: Kuidas lihasektorit päästa äärmus-liidrite käest?

II sessioon: Kellele on karja tervis oluline? Kas vaktsineerimine on saatanast?

III sessioon: Kes on see pahalane kes sööb liha?

NB! Osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine, mida palume teha hiljemalt 14. novembriks SIIN. Ootame rohket osavõttu!

Foorum toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm loomakasvatuse tegevusvaldkonnas II “ raames ja on osalejatele tasuta.

Rahastamisallikas: riigieelarve, Euroopa Maaelu Põllumajandusfond (EAFRD).

Lisainfo: Tiina Saron, EPKK juhatuse liige, tel 51 31 535, tiina.saron@epkk.ee

Foto: EAS