Töötajate hügieen

Töötajate hügieen

Eelmine
Järgmine

Tõhus kätepesu seebi ja veega on infektsioonikontrolli peamine meede toidukäitlemisettevõttes. Küüned peavad olema puhtad ja kaunistamata, kunstküüsi kanda ei tohi.

 

 

Näidis: Töötajate tervislik seisund ja hügieenikoolituse läbimine

Töötaja peab pesema käsi:
  • Enne sisenemist toidutootmisalasse.
  • Enne toidu ja koostisainete käsitsemist.
  • Pärast tualetis käimist.
  • Pärast telefoni kasutamist.
  • Pärast aevastamist.
  • Iga kord, kui need on mustad.

Töötajad peavad oma käitumisviiside ja -tavadega püüdma vältida toote saastumist ja ristsaastumist. Haavad ja marrastused tuleb katta veekindla plaastri ja kindaga. Ei tohi kanda ehteid.

Tööriietus peab olema mugav ja vastama töö iseloomule. Riietus peab olema heas seisukorras – ilma rebenditeta, katki kulumata ja lahtiste nööpideta. Pärast ettevõttesse sisenemist tuleb töö tegemiseks riideid vahetada.

Eelmine
Järgmine